AKTUELNO

Načelnik Sektora za vanredne situacije MUP-a Srbije Luka Čaušić izjavio je danas da je najbitnije da u požaru koji je izbio rano jutros u Kineskom tržnom centru na Novom Beogradu nema povređenih i žrtava.

On je za TV Pink rekao i da je važno što je sprečeno širenje požara na lokale iza, što je i bio stvarni cilj, kako bi se sačuvao bar jedan onaj deo lokala koje vatra nije zahvatila. "Za sada smo u tome smo uspeli i, kao što sam rekao, najvažnije je da nemamo povređenih i stradalih", rekao je Čaušić.

Foto: Tanjug /ALEKSANDAR ĐORĐEVIĆ

Na pitanje šta otežava gašenje požara, on je rekao jako mnogo plastike, robe, tkanine koja je skladištena i po krovu i po objektima i prostorima tržnog centra.

"Takođe, čuli smo i neke detonacije, pretpostavlja se da potiču od eksplozija plinskih boca koje se nalaze u restoranu, brze hrane koji je izgoreo, na sreću sada više te detonacije ne čujemo. Nažalost mi smo već 2021 imali iskustvo velikog požara u ovom centru, tada smo spasili 200-360 objekata, takođe nadamo se da ćemo uspeti da spasemo jedan deo i sada, međutim, kao što sam rekao veoma velika količina lakogorive materije koja emituje veoma visoku temperaturu, u stvari je ono što je najteže od ovakvih objekata", rekao je on.

Foto: Tanjug /ALEKSANDAR ĐORĐEVIĆ

On je rekao i da će se uzrok izbijanja požara znati nakon gašenja, kada nadležne službe izvrše uviđaj.

Foto: Tanjug /ALEKSANDAR ĐORĐEVIĆ

Malo pre 7 sati u kineskom tržnom centru izbio je požar koji gasi 62 vatrogasca sa 17 vozila, kao i helikopteri MUP-a.

Autor: