AKTUELNO

M.D. (52), koji je ubio je juče svoju suprugu V.D. (50) i sina Đ.D. (13), a potom izvršio samoubistvo.

Foto: Tanjug/TV E

Antonela Jelić, novinarka TV Pink kaže da su iz crnogorske policije saopštili da je motiv najverovatnije akumulirano nezadovoljstvo jer nisu mogli da reše problem najmlađeg deteta.

Foto: TV Pink Printscreen

- Mediji su preneli da je maloletna ćerka penzionisanog policajca bila u stanu kada se desio zločin, međutim naknadno sam stupila u kontakt sa njegovom prijateljicom koja je rekla da on ima još dve ćerke i da ni jedna nije bila prisutna u stanu - navela je Jelić gostujući u Novom jutru kod Jovane Jeremić.

Kako je dodala, starija ćerka je udata i ne živi sa njima, a mlađa nije bila u kući.

- Ispituju se detalji i na mestu zločina je pronađen pištolj kojim je počinjeno ubistvo. Prođena su još dva pištolja, ispituje se da li je i za njih imao dozvolu - dodala je Jelić.

Foto: Tanjug/TV E

Maja Raković, generalni sekretar Biroa za borbu protiv trgovine ljudima kaže da ljudi koji imaju u posedu oružje moraju prolaziti redovne kontrole i provere.

Foto: TV Pink Printscreen

- U ovom slučaju mislim da postoji i pozadina, da nije naprasno počinjeno ubistvo i da su problemi postojali i da niko nije reagovao - dodala je Raković.

Detektiv Braca Zdravković smatra da su bivša ovlašćenja službena lica zapostavljena - kada odu iz službe, kao i kada se penzionišu.

- Oni tada nemaju nikakvu obaveznu kontrolu od strane psihologa ili psihijatra. Šta ga je navelo da ubije porodicu ne znam...Motiv ne treba tražiti u zdravstvenom kartonu deteta, već u njemu- istakao je Zdravković.

Foto: TV Pink Printscreen

Blažo Marković, predsednik Sindikata policije kaže da ne zna šta je policajcu koji počinio zločin kvrcnulo u glavi i zbog čega je rešio da se igra Boga i presudi polovini svoje porodice.

Foto: Dan.co.me

- Ne možemo znati šta se sa njime desilo, ali znamo da je ceo život bio izložen ovakvim stvarima i dešavanjima - istakao je Marković, uz napomenu da je istina o tome šta se desilo otišla sa njim ako nije ostavio nikakvu poruku.

Autor: