AKTUELNO

Suđenje roditeljima dečaka-ubice koji je 3. maja počinio najjeziviji zločin u Srbiji, ubivši devetoro đaka i čuvara OŠ "Vladislav Ribnikar" na Vračaru, prate i porodice žrtava.

Roditelji ubijene dece, kao i porodica ubijenog Dragana Vlahovića, sa suzama su došli u Palatu pravde, grlili se međusobno u znak podrške.

Oni su ušli i u sudnicu, a ispred njih, na optuženičku klupu, seli su otac i majka dečaka-ubice, koji im je hicima iz očevog pištolja kobnog dana oduzeo ono najvrednije - decu.

Tužni, ali dostojanstveni roditelji žrtava, slušali su šta govore tužilac, sudija i advokati odbrane, a bili su prisutni i kada su roditelji dečaka-ubice zaplakali ugledavši jedno drugo. Podsetimo, majka se brani sa slobode, a otac je u pritvoru od 3. maja 2023.

- Roditelje žrtava nisu ni pogledali, a plakali su nad svojom sudbinom. Tako je delovalo - kaže nam izvor.

Foto: Tanjug/NEMANJA JOVANOVIĆ

Inače, majka ubijene devojčice Eme, Nine Kobiljski, sedela je u drugom redu u sudnici. U rukama je čvrsto držala i mazila sliku ćerke, uramljenu belim ramom.

Podsetimo, ocu se na teret stavlja krivično delo teška dela protiv opšte sigurnosti, dok je majka optužena zbog krivičnog dela nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja. Za oca tužilaštvo traži da se osudi na maksimalnu kaznu od 12 godina zatvora, dok je za majki zatražena kazna od dve i po godine zatvora.

Osim roditelja dečaka, podsetimo, optužnicom je obuhvaćeno i odgovorno lice Streljačkog kluba "Partizan Practical Shooting", kao i instruktor u tom klubu, u kojem je pomenuto dete učilo da puca iz vazdušnog i vatrenog oružja.

Sudija je danas odlučio da suđenje zatvori za javnost zbog zaštite maloletnih oštećenih i porodica žrtava.

- Svi učenici tadašnjeg odeljenja VII/2 imaju status oštećenih, bez obzira na to da li su ranjeni ili ne - podsetio je naš izvor.

Autor: