AKTUELNO

Inspektori i dalje tragaju za napadačem koji je u četvrtak uveče brutalno nožem nasmrt izbo navijača Jovana Milovanovića (23), a njegovog prijatelja Boru J. (23) povredio na parkingu u Borči.

Ubistvo se, podsetimo, dogodio u četvrtak oko 19 sati u Ulici Severina Bjelića u beogradskom naselju Borča gde su se žrtve i ubica našli po dogovoru. Nakon svađe došlo je do ubistva, a napadač je pobegao sa mesta zločina. Ekipa Hitne pomoći samo je mogla da konstatuje smrt navijača, a njegov prijatelj je prevezen na bolničko lečenje, ali je kako smo već pisali, odbio saradnju sa policijom.

- Prema dosadašnjim operativnim saznanjima, istražitelji sumnjaju da su mladići odlučili da se sastanu baš ispred zgrade koja nije pokrivena kamerama kako obračun ne bi bio snimljen, a samim tim ni učesnici u njemu. Takođe, sumnja se da su i žrtve i osumnjičeni imali u planu da se obračunaju hladnim oružjem, s obzirom na to da su i ubijeni i povređeni kod sebe imali noževe i palice - navodi izvor i dodaje:

Utvrđuje se i to koji je tačan razlog sastanka, a istražitelji sumnjaju da su problemi nastali unutar navijačke frakcije Partizana, jer su i napadač i žrtve u istoj navijačkoj grupi. Veruje se da su u pitanju neki neraščišćeni računi vezani za prodaju nedozvoljenih supstanci.

Kako dalje navodi naš sagovornik, za sada nije nađen ni nož kojim je izvršeno ubistvo, što ukazuje na to da ga je napadač odneo sa sobom posle krvavog pira.

- Češlja se svaki deo ovog naselja kako bi se prikupilo što više informacija koje bi bile od velike koristi u daljoj istrazi. Inspektori su nakon uviđaja koji je trajao satima tog dana, krenuli u obilazak obližnjih zgrada kako bi snimcima sa nadzornih kamera uspeli da utvrde putanju kretanja napadača - kaže sagovornik i dodaje:

Sumnja se da je napadač imao saučesnika koji ga je dovezao na zakazan sastanak i čekao ga u blizini, jer je prema rečima očevidaca, osumnjičeni na zakazan sastanak sa žrtvama došao peške, a oni automobilom. Sada se tako proverava i da li kamere mogu da utvrde ko je bio saučesnik, kao i gde su pobegli nakon krvavog obračuna.

Nakon sukoba, napadač kog su očevici opisali kao mladića starog oko 25 godina, i visine od 175 do 180 centimetara, pobegao je u nepoznatom pravcu i za njim se od tada traga. Te večeri je pokrenuta i velika policijska akcija "Vihor 3".

- Sumnja se da se napadač krije u nekom štek-stanu i da ima pomagače, ali policija mu je za petama i pitanje je samo časa kada će biti lišen slobode - navodi naš izvor.

Autor: