AKTUELNO

Niška policija u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom u Nišu istražuje težak incident u kojem je jedna učenica sedmog razreda OŠ "Car Konstantin" u Nišu kamenom pogođena u glavu.

Incident se desio 24. januara izvan školskog dvorišta, a za sada nije poznato kakve je povrede zadobila pretučena devojčica i da li su vinovnici pronađeni. U niškoj policiji je, bez navođenja detalja, samo potvrđeno da je postupano istog dana kada je podneta prijava i da su preduzete sve mere iz njihove nadležnosti.

- Dobili smo prijavu i odmah, istog dana, postupali po njoj. Policija je preduzela mere i radnje iz svoje nadležnosti na utvrđivanju činjenica i okolnosti. Obavestili smo Više javno tužilaštvo u Nišu radi daljeg postupanja – potvrđeno je iz niške policije. Prema nezvaničnim saznanjima medija, policija je obavila više razgovora i pregledala školski video nadzor a izveštaj o događaju je prosleđen Višem javnom tužilaštvu u Nišu. Šta se navodi u izveštaju, zvanično još nije poznato.

Prof. dr Igor Novaković, prijatelj oca zlostavljane devojčice, koji je ukazao na ovaj slučaj objavom na svom "Fejsbuk" profilu, kaže da su roditelji devojčice do sada prijavljivali nasilje desetak puta a da je ona toga dana dobila batine jer je - dobila peticu iz nemačkog jezika.

- Pre toga je dobila na Instagramu poruku: ako dobije pet na pismenom iz nemačkog da će da je prebiju. Ona je dobila peticu jer se takmiči iz nemačkog. Dve devojčice su nosile medicinske maske, a treća fantomku. Sačekale su je na mestu gde nema kamera i udarale su je kamenom u glavu. Oni nju maltretiraju u kontinuitetu već duže vreme. Jedan dan jer nije uskladila boju duksa sa bojom ranca, jedan dan što nosi majicu “Gospodar prstenova”, sada zbog nemačkog… Dete je toliko istraumirano da su roditelji danas morali da je prebace u drugu školu – kaže Novaković.

Otac preskočio ogradu i zapretio drugaricama

U 2021. godini u istoj školi se desio incident, kada je roditelj jedne učenice, preskočio ogradu i zapretio učenicama sa kojima njegova ćerka ide u školu, a sa kojima je ona bila u konfliktu, jer su je zadirkivali. Protiv oca je podneta krivična prijava zbog ugrožavanja sigurnosti.

Autor: