AKTUELNO

Opštinski Štab za vanredne situacije u Paraćinu doneo je zaključak o proglašenju vanredne situacije na delu teritorije opštine Paraćin – u MZ Centar 2, zbog eksplozije koja se juče popodne dogodila u jednom od stanova stambene zgrade u Ulici majora Gavrilovića.

Kako je objavljeno na zvaničnom sajtu te opštine, Štab je doneo ovu odluku kako bi sve službe mogle da deluju pravovremeno i pruže pomoć u otklanjanju materijalne štete, koja je nastala na imovini, domaćinstvima i okolnoj infrastrukturi, te da neposredno rukovode i koordiniraju u postupcima za smanjenje rizika.

- Više porodica odnosno lica evakuisanih iz same zgrade u kojoj je došlo do eksplozije kao i iz okolnih oštećenih objekata, koje su i posredno pogođene ovim nesrećnim događajem, biće privremeno smešteno na druge lokacije jer ne mogu ostati u svojim stanovima - navodi se u saopštenju.

Podsetimo, u eksploziji plinske boce koje se juče popodne dogodila u Ulici majora Gavrilovića stradala je jedna žena, a dve osobe su povređene.

Kako navode komšije, žena je od siline eksplozije pala sa trećeg sprata i pri padu zadobila teške povrede. A.S. je davala znake života, ali uprkos naporima lekara da je spasu, ona nije izdržala. Kako se saznaje, A.S. je živela sama, a bila je zaposlena u jednoj švedskoj firmi.

Stan u kome se desila eksplozija je od detonacije dosta urušen, a oštećeni su i okolni stanovi. Iz zgrade su evakuisana 44 stanara.

Autor: