AKTUELNO

Austrijske vlasti su uhapsile Sjeničanina S. Z. A. (27), osumnjičenog za ubistvo Nusreta Destanovića (28) iz Tutina.

Uhapšen po međunarodnoj poternici, S.Z.A. je optužen za zločin koji je potresao ne samo Sandžak nego i ceo Balkan, nakon što je pobegao u Austriju odmah po izvršenju.

Tragedija se odigrala 8. februara, kada je, prema optužbama, S.Z.A. smrtonosno ranio Nusreta Destanovića koristeći oštar predmet. Nakon ubistva, telo je navodno odbačeno u napušteni bunar u selu Međugor, blizu Sjenice, gde je pronađeno nakon dva dana intenzivne potrage.

Više tužilaštvo u Novom Pazaru pokrenulo je slučaj protiv S.Z., optužujući ga za teško ubistvo, što naglašava ozbiljnost zločina. Istraga je, pored glavnog osumnjičenog, obuhvatila i E.DŽ. (19) iz Sjenice i E.H. (40) iz Novog Pazara, koji se suočavaju sa optužbama za neprijavljivanje pripreme krivičnog dela i pomoć učiniocu nakon izvršenja zločina, respektivno.

Sud je za sve osumnjičene odredio pritvor do 30 dana, dok se čeka dalji razvoj događaja. Ovaj slučaj je ponovo pokrenuo diskusiju o sigurnosti i pravdi u lokalnim zajednicama, stavljajući fokus na međunarodnu saradnju u borbi protiv kriminala.

Autor: