AKTUELNO

"Čula sam detonaciju kao da je bomba pala, bila sam u svom stanu. Sa moje terase videla sam oblak dima, terasa preko puta moje nije postojala i videli smo telo žene na zemlji. Od detonacije je ispalo... Sve se desilo jako brzo tako da od komšija niko nije mogao da reaguje. Plašili smo se da ima mnogo više stradalih kako je to sve puklo", počinje ispovest Marija Đakovac iz Paraćina.

Ona je u eksploziji plinske boce u Paraćinu izgubila komšinicu i drugaricu Anu S.

- Poznajem je ceo svoj život. Od stana u kom je Ana živela nema ništa, kao ni od onog ispod i iznad njenog. Sa četvrtog i petog sprata su žene povređene. 40 ljudi je smešteno u hotelu. Od eksplozije plinske boce cela kuhinja iz Aninog stana završila je na našoj terasi. I sve je to ušlo kod nas. Cigla mi je proletela pored glave, ali mi smo dobro. Tragedija je velika jer Ane više nema. Mi se svi spremamo da idemo na njenu sahranu.

Marija kaže da je najbitnije da se povređeni oporave, a da će se materijalna šteta lako nadomestiti.

"Ušla je u stan 15 minuta pre eksplozije, tek se vratila sa posla"

Foto: Foto/Društvene mreže

O devojci koja je preminula nakon stravične eksplozije plinske boce juče u njenom stanu, u zgradi u Paraćinu, komšije imaju samo reči hvale. Takav prasak i zvuk, kažu, rečima se ne može opisati, pa se i oni sami još oporavljaju od šoka.

Stanarka sa prvog sprata Ljiljana Rošković poznavala je i roditelje preminule devojke i kaže da je u pitanju divna porodica.

- Jadna naša komšinica je bila divna devojka, vrlo kulturna, sa svim komšijama je bila u fenomenalnim odnosima. Obožavala je životinje, hranila ih ispred zgrade - priča Ljiljana, pa otkriva detalje od tog kobnog dana.

- Ja sam 15 minuta pre eksplozije ušla u zgradu i tada sam srela i nju, našu komšinicu koja je stradala. Kratko smo se videle, pozdravile. Vraćala se sa posla. Petnaest minuta nakon što je ušla u stan dogodila se strašna eksplozija - priseća se Ljiljana.

Komšija koji živi u stanu ispod nesrećne devojke, dodaje da takav prasak u životu nije čuo.

- Verujte, ta jačina, taj zvuk se rečima ne mogu opisati - priča unezvereni mladić.

Od siline eksplozije mu je, dodaje, pao plafon na glavu. On dodaje i da je devojkin otac dolazi četiri, pet dana pre eksplozije, da zameni praznu plinsku bocu.

U zgradi više ne može da se živi, pa su stanari smešteni u dva hotela.

Eksplozija se dogodila juče oko 14 sati.

Autor: