AKTUELNO

Policija u Ubu podneće krivičnu prijavu protiv četrdesetpetogodišnjeg muškarca iz okoline Uba, zbog sumnje da je neovlašćeno držao opojnu drogu.

U automobilu kojim je upravljao osumnjičeni, policajci su pronašli paketiće sa manjom količinim materije za koju se sumnja da je heroin.

Po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u Ubu, protiv osumnjičenog će biti podneta krivična prijava.

Podsetimo, pre nedelju dana carinici i policija su sprečili pokušaj krijumčarenja skoro 1,6 kilograma heroina na graničnom prelazu Horgoš. Krijumčarenje je otkriveno kada je automobil "pežo 308" pristigao na red za izlaznu kontrolu sat vremena iza ponoći.

Prilikom zaustavljanja vozila, žena koja je upravljala automobilom i njen suvozač tvrdili su da sa sobom nose samo lični prtljag. Međutim, detaljnom kontrolom je otkriveno da su sakrili pet paketa oblepljenih sivom selotejp trakom, ispunjenih praškastom materijom za koju se osnovano sumnja da je reč o heroinu.

Neobičan pokušaj krijumčarenja

Ovo nije prvi put da su krijumčari pokušali da prenesu drogu preko graničnog prelaza Horgoš, ali svaki put je izazovno otkriti njihove metode. U ovom slučaju, heroin je bio skriven u naslonu suvozačkog sedišta, što predstavlja neobičan i dobro skriven način krijumčarenja.

Daljnja sudbina krijumčarenih narkotika Nakon što su otkriveni paketi sa heroinom, krijumčarena droga zajedno sa putnicima i vozilom predati su policiji u dalju nadležnost. Ovaj događaj još jednom ukazuje na važnost saradnje carinika i policije u borbi protiv krijumčarenja narkotika i drugih ilegalnih aktivnosti na graničnim prelazima.