AKTUELNO

Za ubistvo Borisa Dražića (44), doktora veterine i direktora Veterinarske stanice u Bogatiću, potvrđena je optužnica u Višem sudu u Šapcu.

Naime, u Bogatiću, u noći 22. jula prošle godine, voljeni veterinar iz ovog mesta, pretučen je nasmrt nakon što je pokušao da razdvoji huligane koji su napali njegovog rođaka i spreči sukob.

Više javno tužilaštvo tereti Đ. L. (18) i D. D. (20) iz Bogatića i S. B. (22) iz Prokuplja da su kao saizvršioci pri bezobzirnom nasilničkom ponašanju izvršili teško ubistvo.

Inače, za ovo krivično delo zaprećena je kazna od 10 godina do doživotnog zatvora.

Pa da podsetimo, Boris i njegov rođak sedeli su u jednom kafiću, kada je rođak otišao do toaleta u jednom momentu, a pri povratku verbalno se sukobio sa grupom mladića, da bi ih ista grupa sačekala nakon izlaska iz kafića i nasrnuli na njih dvojicu.

Veterinar se od udarca srušio na beton, a napadači su nastavili brutalno da ga šutiraju u glavu i telo iako je Dražić ležao nepomično bez svesti.

Za Dražića u Bogatiću svi tvrde da je omiljeni među meštanima, kako kažu, svima je pomagao, lečio životinje i brinuo o njihovim kućnim ljubimcima.

Autor: