AKTUELNO

S. M. je određeno zadržavanje do 48 sati i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden u Osnovno javno tužilaštvo u Nišu, dok su B. K., G. B., M. J. V. i A. M., uz krivičnu prijavu, privedeni u tužilaštvo!

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Nišu, u koordinaciji sa Upravom kriminalističke policije, Službom za suzbijanje kriminala, a po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u Nišu, uhapsili su S. M. (53) iz ovog grada, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivična dela neosnovano dobijanje i korišćenje kredita i drugih pogodnosti i zloupotreba poverenja.

Takođe, policija je uhapsila B. K. (43), G. B. (57) i M. J. V. (37) iz Niša, kao i A. M. (42) iz Prokuplja, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo zloupotreba poverenja podstrekavanjem.

S. M. kao odgovorno lice jednog sportskog kluba iz Niša, sumnjiči se da je od decembra 2021. do septembra 2022. godine, novac u iznosu od 1.688.596 dinara, koji je dobio od grada za određene potrebe kluba, iskoristio za drugu namenu, što je suprotno finansijskom planu utrošaka sredstava.

Takođe se sumnja da je tokom 2022. godine, na osnovu falsifikovanih računa, uz podstrekavanje ostalih četvoro osumnjičenih, na račune njihovih preduzeća prebacio 1.566.000 dinara, a koje su takođe pripadale klubu.

S. M. je određeno zadržavanje do 48 sati i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden u Osnovno javno tužilaštvo u Nišu, dok su B. K., G. B., M. J. V. i A. M., uz krivičnu prijavu, privedeni u tužilaštvo.