AKTUELNO

Obdukcija tela dvoje dece koja su pronađena u Petrovaradinu pokazaće da li je do zločina došlo, kako se nezvanično pretpostavlja, trovanjem usled sektaškog obreda, rečeno je Blic televiziji u policiji.

Mladi bračni par za koji se sumnja da je izvršio zločin pre samoubistva je u ovom mestu živeo godinu dana, ali ih niko u okruženju nije dobro poznavao.

U iznajmljenom stanu u Petrovaradinu u Ulici Tome Maretića broj 34 stanovali su Lav i Marina. U ovoj kući usmrćena su njihova dva dečaka od jedne i tri godine. Mladi bračni par je u petak uveče skočio sa kule na Bulevaru Cara Lazara broj 7 u Novom Sadu.

Komšije koje stanuju ovde kažu da Lava i Marinu niko u okruženju nije dobro poznavao. Mnogi nisu ni znali da imaju decu. Nisu se družili ni sa kim iz komšiluka.

Stanovnici Petrovaradina ne pamte da se ubistvo dece ikada desilo u njihovom mestu:

- Šta se to mladom čoveku desilo ja ne znam, ali ta deca nisu bila kriva što su živa, dođe mi sada da plačem, imam šestoro prauničića. Roditi i ubiti, šokirana sam. Ovde živim 51 godinu, nikada ovako nešto nisam čula. Kako možeš ubiti decu svoju,ne možeš ni pomisliti a kamoli uraditi. Neko toliko želi da ima decu a neko ih usmrti, da nije to sekta neka, čuje se od jutros blizu kuće u kojoj se desio zločin - kaže komšinica iz Petrovaradina.

Vlasnik koji je iznajmio ovom paru stan više od decenije živi u inostranstvu i to je uradio preko posrednika. Lav i Marina nisu bili iz ovih krajeva već su u Novi Sad stigli pre tri godine.

Zvanične potvrde o motivu zločina i o načinu na koji se desio očekuju se uskoro iz tužilaštva i policije.

Ubili decu pa skočili sa zgrade

Podsetimo, mladi bračni par, M. P. S. (23), kao i muškarac L.P. S. (25), izvršio je samoubistvo u petak skokom sa zgrade na Limanu 2.

Oni su oko 22 časa u petak ušli u zgradu na Bulevaru cara Lazara 7, popeli se na poslednji sprat, razbili staklena vrata i ušli na krov, a zatim zajedno skočili u smrt, a prema rečima stanara ove višespratnice, oni nisu njihove komšije. Bračni par je identifikovan na osnovu otisaka prstiju.

Kako je "Blic" pisao, ovaj bračni par je živeo na Petrovaradinu.

Juče je otkriveno da je ovaj bračni par, pre nego što su izvršili samoubistvo, ubili sopstvenu decu.

Tela dvojice dečaka od jedne i tri godine pronađena su u kući na Petrovaradinu.

Komšije ovog para su ispričale za "Blic" da su čuli daje M. P. S. iz Slovakinja, a da je L. P. S. iz Vranja.

U kući u kojoj je živeo bračni par sa decom pronađeni su egipatski simboli na zidovima, a sumnja se da su mladić i devojka bili pripadnici sekte.

Sektolog, Dimitrije Pastuović, rekao je za Telegraf.rs da se sumnja da se u ovom slučaju navodno radi o jednoj vrsti satanizma koja je povezana sa egipatskom magijom.

SOS telefon za pomoć osobama koje razmišljaju o samoubistvu

Broj 011/7777-000 je SOS telefon koji radi 24 sata, a na koji se javljaju stručnjaci za sprečavanje samoubistva - lekari Klinike za psihijatrijske bolesti "Dr Laza Lazarević". Služba urgentne psihijatrije prima pacijente 24 sata bez zakazivanja, bez knjižice i bez plaćanja, a Centar za mentalno zdravlje od 9 do 18 prima bez zakazivanja.

Ukoliko vam je potrebna pomoć, svakog dana možete pozvati i volontere Centra "Srce" od 17 do 23 časa na broj telefona 0800-300-303 ili im se obratiti mejlom na vanja@centarsrce.org.