AKTUELNO

U nastavku suđenja organizovanoj kriminlanoj grupi Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, okrivljeni-saradnik Srđan Lalić rekao je da su 14. oktobra 2020. godine pripadnici ove grupe četiri osobe oteli, a tri ubili.

Prethodno su u sudnici preslušani audio snimci, odnosno glasovne poruke sa kriptovane aplikacije "Skaj" koje su, kako se sumnja, pripadnici ove grupe razmenjivali tog dana, jer su vođe bile u Crnoj Gori, a ostatak grupe u Beogradu.

U jednoj glasovnoj poruci čuje se kako muški glas govori "Ništa mi draže nema nego što smo Lazu odrali, znači brate, ja ne mogu da ti opišem. Odrali smo Lazu, odrali smo Kasapa, odrali smo Zeca i evo ga Kapetan i njega ćemo da oderemo za koji dan, znači burazeru četvorka danas i to sve ključni".

Foto: Tanjug, TV Pink Printscreen

Lalić tvrdi da je tu poruku snimio Miljković, pojašnjavajući da "odrati" znači ubiti i da su tog dana u Srbiji ubili Vukićevića, dok su u Crnoj Gori oteli trojicu i ubili dvojicu.

"Kasap je na nas isto izvadio pištolj, nego smo mu odmah pucali u glavu brate i ostao je sa pištoljem u ruci" čulo se u jednoj poruci, s obzirom d aje Vukićević, kako tvrdi Lalić i kako se čuje na snimcima, izvadio pištolj kada je u ušao u kuću u Ritopeku i pucao.

Lalić je, kako je potvrdio, u jednoj glasovnoj poruci poslatoj na njihovoj zajedničkoj grupi, rekao da je Vukićević dobio strašne batine, da je bio ceo crn, kao i da je izgubio kompas i da se nije se mnogo opirao.

Foto: TV Pink Printscreen

Tokom suđenja u ponedeljak, utorak i danas, nakon svakog seta puštenih snimaka vođe grupe, i desetak pripadnika su izlazili za govornicu i tvrdili da to nisu njihovi glasovi, kao ni glasovi okrivljenih-saradnika.

Suđenje optuženima se nastavlja sutra.

Pripadnici ove grupe optužnicom se terete za sedam ubistava, trgovinu drogom, nezakonito nošenje i držanje oružja, otmice i silovanje.

Autor: