AKTUELNO

Zbog zločina koji je izvršio Lav Petrović Suvajdžić (25) zajedno sa suprugom Martinom kada su najpre otrovali svoje sinove od jedne i tri godine, Arosa i Ehosa, a onda zajedno otišli u smrt skočivši sa najvišeg solitera u Novom Sadu, javnost još uvek ne dolazi sebi.

Kada je policija ušla u njihov porodični dom, zatekla je mrtva tela nedužnih dečaka, prekrivene belim čaršafima, dok su zidovi bili okrenčeni u crno, a po njima isrctani egipatski simboli koji predstavljaju zagrobni život, te se veruje da su bili deo sekte zbog koje su i izvršili brutalno ubistvo sinova, a onda i samoubistvo.

Ekipa portala Republika je bila u Bačkom Petrovcu na sahrani Martine Petrović Suvajdžić koja je sahranjena pored sinova i pod devojačkim prezimenom, a ono što su kako njena porodica, tako i prijatelji odsečno komentarisali jeste to da je Lav taj koji je Martinu uvukao u kandže sekte i da se sve dogodilo zbog njega.

Foto: Tanjug /Dopisnik Novi Sad, Dragan Kujundžić

Zbog svega toga su nadležni organi odlučili da urade detaljne analize Lavovog telefona kako bi otkrili moguće tragove, ali i kontakte koji bi mogli dati odgovore na brojna pitanja.

Istražuju se pozivi, poruke, traži se svaki sumnjiv trag, a policija pokušava da otkrtije da li je možda neko od pripadnika sekte čiji je Lav bio član uticao na ovakvu njegovu odluku i podstakao ga da izvrši stravičan zločin.

Pretražuje se svaki broj sa kojim je Lav bio u kontaktu, a traže se i neki skriveni tragovi i tumače sve poruke, jer je poznato da sekte, njihovi pripadnici, a naročito oni na vrhu rade skriveno i na prefidan način utiču na svoje članove i njihovu psihu.

Foto: Informer.rs/V.B.

Podsetimo, Lav je sahranjen u subotu na Novom groblju, bez sveštenika, porodice i prijatelja. Jedini ko je došao da ga isprati na večni počinak jeste njegov deda, koji ne krije tugu i bol zbog onoga što je njegov unuk učinio.

- Roditelji su mu u lošem stanju, ne mogu od sramote da hodaju - kazao nam je Lavov deda i dodao da oni nisu ni znali da je Lav bio u sekti i da su u potpunom šoku nakon te informacije.