AKTUELNO

Po nalogu dežurnog javnog tužioca Osnovnog javnog tužilaštva u Smederevu osumnjičenima D. P. (51) i A. D. (44) određeno je zadržavanje od 48 časova zbog sumnje da su pre dva dana u Smederevu izvršili krivično delo ugrožavanje sigurnosti.

Osumnjičenima se stavlja na teret da su u najpre oko 17.30 časova telefonom pozvali majku oštećenog M. J, uputivši više uvreda i psovki, kao i pretnji po život i telo njenog sina, koje pretnje su ponovili i oko 22 časa, uprkos upozorenju policijskih službenika koji su prethodno obavili razgovor sa osumnjičenima uz upozorenje da sa takvim ponašanjem prestanu.

Nakon prijave ponovljenih pretnji osumnjičeni su privedeni u prostorije Policijske uprave u Smederevu, izvršeno je alkotestiranje, kojom prilikom je utvrđeno kod osumnjičenog D. P. utvrđeno i prisustvo alkohola u organizmu od 2,19 promila, a kod osumnjičenog A. D. od 1,37 promila, nakon čega im je određeno zadržavanje, te će u zakonskom roku uz krivičnu prijavu biti privedeni javnom tužiocu radi saslušanja.

Autor: