AKTUELNO

Marko Majstorović (30) iz Veternika sahranjen je juče na Gradskom groblju u Novom Sadu, a poslednjem ispraćaju prisustvovalo je više stotina rođaka, prijatelja i poznanika.

Slomljeni od tuge, roditelji mladog Marka primali su saučešće, a koliko je Marko bio omiljen svedoči i ogromna kolona ljudi koja je pratila posmrtni kovčeg do Markovog poslednjeg prebivališta.

- Marko je bio divan mladić, najbolji dečak u našem kraju. Iz divne je porodice, to su posebni ljudi, a dobrota koja ih krasi i ljubav među njima danas su prava retkost - rekli su neki od okupljenih.

Foto: DRUŠTVENE MREŽE

Kako kažu poznanici porodice nastradalog Novosađanina, do tragedije je došlo kada se probušio gumeni čamac u kojem se Marko otisnuo na pecanje.

U blizini mesta gde je Markovo telo nađeno u kanalu Dunav-Tisa-Dunav nađen je i deo ribarske mrežice, što, prema rečima poznanika, ukazuje na mogućnost da je Marko kobnog dana želeo da postavi mrežu kako bi ulovio ribe i da je najverovatnije tom prilikom upao u vodu, udahnuo je u pluća i udavio se.

To je potvrdila i obdukcija Markovog tela koja je pokazala da je njegova smrt nastupila utapanjem. Sumnnjivih okolnosti nije bilo, kao ni tragova nasilja ili povreda koje bi ukazale na to da je Majstorović eventualno bio žrtva zločina.

Jedna od Markovih prijateljica kaže da se on udavio čim je upao u vodu. - Telo je bilo u vodi 10 dana. Novčanik i telefon su nađeni kod njega, a čizme, čamac i vesla su bili na obali - rekla je ona.

Autor: