AKTUELNO

Do teške tragedije je došlo u noći između subote i nedelje, kada su se sudarila dva putnička vozila na raskrsnici!

Zbog tragične nesreće koja se dogila u subotu veče, kada su poginula dva školaska druga proglašen je Dan žalosti u Gornjem Milanovcu. U ovoj opštini danas je potpuni muk, zastave na državnim istitucijama spuštene na pola koplja, a u kafićima nema muzike.

- Tuga koja se rečima ne može opisati. Svi smo i dalje u šoku, dva mlada života nestala su u trenutku, pred njima je bio život - kažu za potrešeni građani.

Foto: RINA

Organi i organizacije, kao i druga pravna lica koja ističu zastavu, dužni su da u vreme Dana žalosti, zastavu Republike Srbije kao i zastavu opštine Gornji Milanovac spuste na polovinu jarbola, odnosno koplja.

- U obrazovnim ustanovama Dan žalosti obeležava se minutom ćutanja na prvom času nastave, a program nastave muzičkog obrazovanja prilagodjavas se Danu žalosti - kazali su za RINU u opštinoj upravi Gornjeg Milanovca.

Do teške tragedije je došlo u noći između subote i nedelje, kada su se sudarila dva putnička vozila na raskrsnici.

Foto: RINA

Vozilo u kom su se nalazili nastradali mladići nije stalo na znak stop, a u njih je udarilo vozilo kojim je upravljao njihov drug iz osnovne škole. On je zadržan u policiji zbog vožnje neprilagodjenom brzinom.

Nastradali mladići sahranjeni su tokom jučerašnjeg dana na lokalnog groblju u Brđanima.