AKTUELNO

Jezivi zločin koji je šokirao javnost kada su Lav i Martina P.S. ubili svoja dva sina stara jednu i tri godine a zatim izvršili samoubistvo skokom sa solitera i dalje ne prestaje da intrigira javnost jer se u javnosti polako pojavljuju rezultati obdukcije koji su doveli do podataka kako su deca ubijena, šta su supružnici imali u krvi, ali sve je i dalje prekriveno velom misterije zato što nadležni ne mogu da utvrde najvažniju stvar u istrazi, a to je motiv.

Zločin se dogodio 1. marta kada je javnost saznala da je dvoje mladih skočilo sa 17. sprata solitera a tek sutradan se saznalo da su za sobom ostavili svoju mrtvu decu u kući u Petrovaradinu gde su živeli kao podstanari .

Tada se još nije znao uzrok smrti mališana niti ko ih je mogao ubiti, ali je sumnja odmah pala na roditelje koji su, kako su tada pričale komšije, bili čudni i povučeni. O tome možete čitati u posebnoj vesti.

Komšije u šoku, muk u roditeljskim kućama Martine i Lava

Vest o stravičnom zločinu koji je uzdrmao čitav region proširila se brzo a u javnost su isplivali i detalji o privatnom životu bračnog para koji je, prema rečima komšija i poznanika, živeo usamljeno, bez prijatelja, a čak ni sa svojim porodicama nisu bili u dobrim odnosima.

Foto: Društvene mreže

Sve to su potvrdile komšije koje su ih retko viđale, a potom i Martinini rođaci budući da najbliži članovi njihovih porodica nisu hteli da razgovaraju sa novinarima.

Martinina rođaka kratko je rekla da za sve krive njenog supruga Lava te da su ubeđeni da je Lav kriv za sve i da ju je na neki način naterao to da urade. Optužbe koje je iznela Martinina rođaka možete pročitati ovde.

Decu ubili etanolom

Podsetimo, prema ekskluzivnim saznanjima obistinile su se stravične sumnje da su za smrt dece Lava i Martine P.S. krivi upravo oni a to su pokazali dosadašnji rezultati istrage koja je obuhvatila toksikološke nalaze obdukcije dece.

Foto: Društvene mreže

- Toksikološki nalazi pokazali su da je u telima mališana pored još nekih supstanci bilo i etanola koji bi mogao verovatno da bude uzrok smrti dece. Ipak, i te druge supstance su mogle da prouzrokuju smrt tako da se još veštači koliki je procenat nađen u telima i koliko je mogao štete da nanese deci s obzirom na koncentraciju i uzrast i težinu mališana - priča izvor upoznat sa tokom istrage koja je još u toku.

Dodaje da je istragom utvrđeno i da u ovom zločinu nije učestvovalo "treće lice" ali da se sa sigurnošću ne može utvrditi da li su osumnjičeni zajedno otrovali decu ili je to učinio Lav ili Martina kod kojih je obdukcijom pronađen alkohol u krvi a više o tome pročitajte u odvojenoj vesti.

Ono što najviše interesuje istražne organe jeste motiv gnusnog zločina koji za sada može samo da se nagađa. Jedan trag o mogućem motivu ubistva i samoubistva vodi ka pripadnosti nekoj sekti što se i dalje utvrđuje.

Klupko jezivog zločina polako se odmotava, Lav i Martina su sve detaljno isplanirali tako da sve liči na scenario za neki horor film i dokazi se kriju u kompjuteru i telefonima osumnjičenih.

Istragom je pored obdukcionih nalaza obuhvaćeno i veštačenje kompjutera i telefona pokojnih Lava i Martine u kojima postoje dokazi da je sve unapred bilo planirano.

Foto: Informer.rs/V.B.

- Proverom kompjutera i telefona Lava i Martine došli smo do uznemirujućih rezultata. Istorija pretrage po internetu pokazala je da su danima pre tragedije pretraživali kojim supstancama se može neko otrovati i kako se to može uraditi, a "guglali" su i "visoke zgrade u Novom Sadu" verovatno planirajući sa koje će skočiti. Ti podaci nagone na zaključak da je sve unapred planirano ali i tu moramo imati zadršku, jer ne možemo dokazati da li je samo jedno krivo za tragediju ili su počinioci oba roditelja - ističe naš sagovornik.

Istraga se nastavlja - jezivi simboli na zidovima kuće

Prema njegovim rečima, veštačenje kompjutera i telefona se nastavlja kako bi se utvrdilo da li je za ovaj zločin odgovorna ideologija neke sekte.

- Utvrđuje se da li je neki koncept sekte uticao na ovako strašan zločin i tragediju i da li ima, u žargonu, "sektaških elemenata" zločina. Tome se pristupa veoma ozbiljno i u saradnji sa konsultantima i ekspertima na tu temu tako da ne bi dolazilo do uznemirenja javnosti do kraja istrage neće se precizno znati da li postoji i takvo nešto - objašnjava naš sagovornik.

Foto: Tanjug /Dopisnik Novi Sad

Zidovi u dnevnoj sobi kuće u kojoj su Lav i Martina živeli sa decom bili su iscrtani egipatskim simbolima među kojima se ističu oni o zagrobnom životu a o tome možete detaljno pročitati u posebnoj vesti.

Martina sa decom sahranjena u Bačkom Petrovcu, a Lav u Beogradu Bez obzira na to što nisu bili u dobrim odnosima, Martinini roditelju su preuzeli tela svoje ćerke i unučića i sahranili ih u Bačkom Petrovcu u prisustvu rodbine i prijatelja a o tome detaljnije možete pročitati u posebnoj vesti. Za razliku od Martine i nesrećne dece, Lavova porodica je preuzela telo tek nakon nekoliko dana po završetku obdukcije i on je sahranjen u Beogradu a pogrebu nije prisustvovao niko a više detalja o njegovom pogrebu pročitajte ovde.