AKTUELNO

Suđenje Miroslavu Miki Aleksiću, koje je trebalo da se održi danas, biće odloženo zbog zdravstvenih problema optuženog.

Podrška Milene Radulović, ipak je došla ispred Palate pravde kako bi pružila podršku glumici koja je prijavila Aleksića za seksualno zlostavljanje.

Branilac Miki Aleksića, Zoran Jakovljević juče je tu informaciju potvrdio medijima, navodeći da optuženi nije u stanju da prisustvuje suđenju zbog lošeg zdravstvenog stanja.

- Nazalost nećemo sutra moći da nastavimo dalje jer Miki nije dobro. Išao sam da preuzmem medicinsku dokumentaciju i da je priložim sudu kao dokaz da je optuženi zaista sprečen da pristupi na sud. Moraće na još jednu operaciju- rekao je advokat Jakovljević.

Foto: E-Stock/Nataša Rajaković

Podsetimo, 20.02.2024. suđenje Miroslavu Miki Aleksiću u Višem sudu u Beogradu odloženo je zbog njegovog zdravstvenog stanja.

Aleksić je optužen za četiri krivična dela silovanja, od toga dva u produženom trajanju i pet krivičnih dela polnog uznemiravanja, od čega su dva takode kvalifikovana u produženom trajanju.

Njega je prva za seksulano zlostavljanje prijavila glumica Milena Radulović, a ubrzo se optužbama protiv njega pridružila Iva Ilinčić, pa i druge devojke.

Uhapšen je 16. januara i do 10. septembra 2021. godine je bio u pritvoru, koji mu je tada zamenjen kućnim pritvorom uz elekronski nadzor. Kućni pritvor mu je ukinut 10. marta 2022. godine i od tada se brani sa slobode.

Autor: