AKTUELNO

Suđenje kriminalnoj grupi Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, koja je optužena za sedam ubistava, otmice, trovinu drogom i oružjem kao i silovanje I. S. na stadionu Partizana danas se nastavlja izvođenjem dokaza pribavljenih putem međunarodne pravne pomoći a koji su pribavljeni dešifrovanjem Skaj aplikacije.

U sudnici bi danas trebalo da se nastavi sa prikazivanjem prepiski, fotografija i glasovnih poruka koje se odnose na I. S.

Podsetimo, prema optužnici, pripadnici Belivukove grupe navodno su I. S. primetili kako šeta oko stadiona i pošto su posumnjali da je tu kako bi ih špijunirao, držali su ga zatvorenog u prostorijama na stadionu, tukli ga i silovali, a potom su ga pustili. Inače, svedočenje I. S. koji je jedina preživela žrtva klana, bilo je zatvoreno za javnost.

Sudsko veće ušlo je u sudnicu i počelo da proziva prisutne kako bi suđenje moglo da se održi. Prisustvo su potvrdila dvojica tužilaca koji zastupaju optužnicu, potom Belivuk, Miljković, njihovi branioci, kao i ostali optuženi. U sudnici su i danas prisutni svedoci saradnici, Bojan Hrvatin, Srđan Lalić i Nikola Spasojević.