AKTUELNO

Suđenje kriminalnoj grupi Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, koja je optužena za sedam ubistava, otmice, trovinu drogom i oružjem kao i silovanje I. S. na stadionu Partizana danas se nastavlja izvođenjem dokaza pribavljenih putem međunarodne pravne pomoći a koji su pribavljeni dešifrovanjem Skaj aplikacije.

U sudnici se danas nastavlja sa prikazivanjem prepiski, fotografija i glasovnih poruka koje se odnose na I. S.

Podsetimo, prema optužnici, pripadnici Belivukove grupe navodno su I. S. primetili kako šeta oko stadiona i pošto su posumnjali da je tu kako bi ih špijunirao, držali su ga zatvorenog u prostorijama na stadionu, tukli ga i silovali, a potom su ga pustili. Inače, svedočenje I. S. koji je jedina preživela žrtva klana, bilo je zatvoreno za javnost.

Sudsko veće ušlo je u sudnicu i počelo da proziva prisutne kako bi suđenje moglo da se održi. Prisustvo su potvrdila dvojica tužilaca koji zastupaju optužnicu, potom Belivuk, Miljković, njihovi branioci, kao i ostali optuženi. U sudnici su i danas prisutni svedoci saradnici, Bojan Hrvatin, Srđan Lalić i Nikola Spasojević.

U sudnici su prikazane poruke, za koje tužilaštvo tvrdi da su ih optuženi razmenjivali u grupi.

Za govornicu izlazi i Belivuk

Belivuk: Kratko bih se osvrnuo na ovo što se juče desilo u sudnici i molim vas da ne dostavite odmah tužilaštvu transkripte od juče, biće i danas i u četvrtak i petak svašta, pa mu dostavite odmah sve. Juče je rekao da hoće da podnese krivičnu prijavu protiv mene za ometanje dokazivanja, a što nije za druge stvari koje sam pričao. Sad ću da kažem zašto nije podneo prijavu protiv Lalića za falsifikovanje, zato što je i sam falsifikator.

Foto: UNIVERZUM HD MEDIA/TANJUG/RADE PRELIĆ

Sudija: Optuženi Belivuče, opominjem vas, nemojte da vređate tužioca, ne možete tako da se ponašate.

Belivuk: Pa kako da nazovem nekoga ko falsifikuje. Osim što ste mi zabranili ovo da izgovaram tužilac je i neznalica.

Sudija: Belivuče, vi nastavljate. Jeste li završili?

Belivuk: Možda jesam možda nisam, sad ste mi prekinuli misao.

Sudija: Vratite se na mesto, podnet je zahtev za izuzeće tužioca Saše Ivanića.

Belivuk: Evo ja ne podnosim.

Sudija je napravila pauzu kako bi se odlučilo o zahtevu za izuzeće tužioca Saše Ivanića, koji je podneo optuženi Marko Miljković.