AKTUELNO

Nišlija P.R. (64) teško je povređen danas nakon što je pao sa kuće u Gostivarskoj ulici u Nišu sa visine od oko pet metara, saznaje "Blic". U niškoj policiji, bez navođenja identiteta povređenog čoveka, "Blicu" je potvrđeno je da im je incident prijavljen oko 11 časova.

- Povređeni muškarac je zbrinut u Univerzitetskom kliničkom centru u Nišu, obavešteno je Osnovno javno tužilaštvo i nadležne službe, uviđaj je u toku – rečeno je "Blicu" u niškoj policiji.

Kako „Blic“ saznaje, do nezgode je došlo prilikom izvođenja građevinskih radova na krovu kuće a povređeni čovek je pao sa visine od oko pet metara. Okolnosti pod kojima je muškarac pao sa krova, za sada nisu poznate

Povređeni radnik zbrinut je u jedinici intenzivne nege u UKC Niš zbog preloma kostiju karlice i jednog pršljena.

- Pacijent je nakon dijagnostike i pregleda od strane lekara svih neophodnih specijalnosti, primljen u jedinicu intenzivnog lečenja. Zadobio je prelom ilijačnih kostiju, pršljena S5 i prisutan je hematom presakralno – navode u UKC Niš.

Ovo je drugi težak incident na gradilištima u Nišu za proteklih 10 dana. U nesreći koja se desila 16.marta na gradilištu na raskrsnici Bulevara 12.februar i Ulice vazduhoplovaca, teške povrede zadobio je radnik star 55 godina iz okoline Varvarina. On je pao sa skele I zadobio povrede od kojih je preminuo u UKC Niš.

Kao je “Blic” pisao, u novembru prošle godine, poginula su dvojica građevinskih radnika nakon pada sa visine. Građevinski radnik star 66 godina iz Vlasotinca poginuo je 23.novembra 2023.godine oko 8 časova nakon pada sa skele gradilišta u Barskoj ulici u Nišu, sa oko 15 metara visine.

Tri dana pre toga, muškarac star 71 godinu poginuo je 20.novembra oko 15.30 časova nakon pada sa drugog sprata objekta u izgradnji. Do nesreće na ovom gradilištu došlo je prilikom izgradnje ploče na objektu a nesrećni čovek je pao sa skele.