AKTUELNO

Italijanska policija objavila je ime i prezime vozača za kog su naveli da je i državljanin Srbije koji je jutros stradao u jezivoj saobraćajnoj nesreći u Italiji. Tom prilikom, vozeći skupoceni "ferari" on se zakucao u zid i tom prilikom, vozač i suvozač su stradali na licu mesta.

H. K. (40), švajcarski državljanin i stanovnik Vilneva, u kantonu Vo, vozio je "beli" ferari, a sa njim je bila i žena, koja je takođe preminula od posledica udara o zaštitni zid i tom prilikom se automobil slomio na dva dela. Radi se o poznatom lokalnom di džeju. Druga žrtva, međutim, još nije identifikovana. Kako navode žena koja je umrla zajedno sa di-džejem nije bila njegova žena zato što supruga H. K. nije u Italiji, već živi na Kosovu, zajedno sa decom od 11, odnosno 14 godina.

Kako prenose italijanski mediji, on je prethodne noći nastupao u noćnom klubu u kantonu Vale u Švajcarskoj. Muziku je, kako se navodi puštao do zore, a onda je verovatno nakon premalo sna, seo za volan mašine koja može da dostigne preko 300 kilometara na čas.

Skupoceni automobil, "ferari GT4 Luso" koji može da dostigne 335 kilometara na sat i koji u stvari, kako je otkrila saobraćajna policija koja je intervenisala na licu mesta, nije išao sporo u trenutku udara, već je išao brzinom od preko 200 kilometara na sat. Identitet H. K. potvrdio je njegov brat, koji je dao važne detalje policajcima koji su istraživali nesreću. U međuvremenu, Tužilaštvo regije Verčeli je naložilo identifikaciju ugljenisanih tela DNK testiranjem.