AKTUELNO

Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić održava konferenciju za medije povodom ubistva Danke Ilić (2).

Majka Ivana Ilić je sa decom u kuću u Banjskom polju iz Bora došla u 13 i 10. Deca su bila u dvorištu, igrala se i ona ih je u tim trenucima fotografisala. Poslednju sliku dece mužu je poslala u 13 i 22. Sin joj je tražio vodu koja je bila u kolima par metara udaljenim, i dok je uzela vodu shvatila je da Danke nema. U 13 i 41 je pozvala muža koji je došao u 13 i 55, a odmah potom, u 13 i 45 policiju koja je na lice mesta izašla u 13 i 59 i odmah krenula u potragu. Po prvi put, kao što znate, u ovom slučaju u 18 i 57 aktiviran je sistem za hitno obaveštavanje javnosti u slučaju nestanka maloletnog lica "Pronađi me".

- Vremenske odrednice, mi smo od izlaska iz stana majke Ivane Ilić, pratili forenzikom telefona njeno kretanje od Bora do Banjskog polja, pritom upoređujući sva moguća lica koja su tu istu trasu u tom istom vremenskom periodu zajedno sa njom prolazili. Proveravali i kada je nastala fotografija, i tačnost trenutka kada je nastala fotografija, jer su nam to bili bitni činioci za dobijanje informacija koliko dugo je dete bilo van vidokruga majke.

Foto: TV Pink Printscreen

- Majka je oko 13.50 videla beli auto i muško lice pored vozila fijat panda, u kom su bili osumnjičeni. Oni su rekli da su bili na radnom zadatku u Banjskom polju, da provere šahtu. Njihovo kretanje je zabeleženo na kameri. Kasnije je zabeleženo da se vozilo zaustavilo kod kapije oko 13 i 50. Vozilo u kom su bili S. J. i D. D. je bilo ispred kapije oko 2 i po minuta, stali su zbog potrebe za toaletom. Potom su krenuli, i devojčicu udarili nekih 30-40 metara od mesta zaustavljanja. Autom je upravljao D. D., a S. J. je telo devojčice prebacio na zadnje sedište preko alata. Dogovorili su se da telo devojčice bace. U 13.57 ih je zaustavio otac devojčice i pitao da li su videli devojčicu, na šta su odgovorili negativno - rekao je ministar.

Autor: