AKTUELNO

Na skoro svakom uglu kuće Srđana Jankovića, osumničenog za Dankino ubistvo, nalazi se po jedna nadzorna kamera, a komšije na to, prema njihovim rečima, nisu ni obratile pažnju, te ih je začudilo kada su postavili iste.

- Srđanov otac non stop je na relaciji kuća ovde u selu - koliba dole u šumi zbog stoke koju imaju, to je Srđanu inače ostavio deda Živojin Adamović koji je u 89. godini preminuo 15. januara ove godine. Ta koliba je okružena šumom, nema nigde žive duše, ali ovde su ljudi non stop u prolazu, mada nismo nikada zapazili da na kući imaju kamere - kažu meštani sela Luke.

Pet kamera je porodica Janković najverovatnije postavila kako bi u svim pravcima kuće imali što bolji uvid. Žandarmerija je juče pretražila imanje Jankovića i kako smo pisali, u predelu kuće, placa sa baštom i kolibe u šumi ništa nije nađeno, a potraga se i dalje nastavlja.

U međuvremenu deda Dušan sve vreme čeka vesti o svom sinu, a kada je upitan za kamere, objasnio je da je iste postavio njegov unuk koji sa porodicom živi u Nemačkoj, iz nekog straha.

- Kako mogu da budem, čekam vesti svakog časa, odveli su ga i ja sam sad ostao sam. Teško mi je, pomagao sam juče Žandarmeriji da nađu to što traže, ali nisu ništa našli i sad se samo čeka - rekao je Dušan Janković, otac osumnjičenog Srđana.