AKTUELNO

Baka i deka ubijene Danke Ilić (2) došli su malopre kod Doma kulture u centru Bora kako bi odali počast unuki.

Oni su se grlili i jecali na mestu gde se građani opraštaju od ubijene devojčice, dok je oko bio veliki broj uznemirenih meštana, koji su im izjavili saučešće.

Baka devojčice je bila u suzama, jecala je na sav glas i palila sveće, a deka je u rukama držao cvet, koji je ostavio na isto mesto.

Na scene ispred platoa ispred Doma kulture niko nije mogao da ostane ravnodušan. Građani su ostavili bele i crvene ruže, plišane igračke, mede, jednoroge i barbike.

Načelnik UKP otkrio kako je Danka ubijena

Načelnik Uprave kriminalističke policije Ninoslav Cmolić je, gostujući u jednom mediju, izneo je jutros šokantno otkriće.

Naime, nakon što su automobilom udarili Danku Ilić, oni su mislili da je mrtva i ubacili su je u gepek, ali je devojčica bila živa i u jednom momentu se probudila.

"Prikupljaju se dokazi danonoćno"

- Prikupljaju se dokazi danonoćno. Jedan od ubica ima blokadu i ne može da se seti gde je ostavio telo. Činjenica je da se njihove priče poklapaju o detaljima udaraca, ali nisu bili usaglašeni o samom ubistvu deteta. Danka je bila u nesvesti kada su je udarili autom, a oni su mislili da je mrtva pa ih je iznenadilo što se probudila, a jedan od njih je i udavio i na kraju su se ratosiljali tela na deponiji - ispričao je Cmolić.

Foto: Tanjug/Vladimir Šporčić

Oglasio se otac ubice

Meštani sela Zlot šokirani su postupkom svog komšije Dejana Dragijevića, koji je osumnjičen da je zajedno sa Srđanom Jankovićem usmrtio Danku. Njegov otac Rade još ne može da veruje šta ih je snašlo.

Policija kopa na dva dela deponije

Na deponiji na kojoj se traži telo Danke Ilić, policijske snage od jutros ponovo kopaju na dva dela, gornjem i donjem. Prilaz je još uvek zabranjen, a kamioni se samo smenjuju. Policija obezbeđuje oba prilaza.

Bager koji radi na iskopavanju đubreta, spusta se sve niže niz padinu dok se paralelno krči i šuma.

Podsetimo, policija u Boru uhapsila je radnike Javnog komunalnog preduzeća ”Vodovod” Bor Srđana Jankovića (50) iz sela Luka i Dejana Dragijevića (50) iz sela Zlot pod sumnjom da su ubili malu Danku Ilić (2).

Autor: