AKTUELNO

Miloš Ilić, otac monstruozno ubijene dvogodišnje devojčice Danke Ilić za čijim telom se traga, rekao je da su on i Dankina majka Ivana u užasno teškom psihičkom stanju.

-  Mnogo nam je loše i ne možemo da izađemo ispred vas i molimo da nas razumete - rekao je Miloš iza zatvorenih vrata stana po kojima se vidi da je "stanovala ljubav".

Da je tu živela mlada porodica sa decom, Dankicom i njenim godinu dana starijim bratom Lazarom, kojoj je bilo sve podređeno i čiji osmesi su roditeljina znaćili sve, svedoče i njihove komšije.

Miloš je u porodični stan stigao nepostedno pred dolazak novinara.

Foto: Tanjug/Vladimir Sporčić

- Nije nam do priče i smeta nam interesovanje medija za nas u ovom momentu dok čekamo da nađu telo našeg malog anđela kojeg su monstrumi ubili- rekao je Miloš.

On i njegova supruga ne mogu da se skoncentrišu na bilo šta drugo osim na potragu detetovog tela. Zahvalni su što su mediji uključeni u istragu u želji da se nađu ostaci devojčice.

S druge strane su ozlojeđeni zbog izražavanja sumnje pojedinaca u majku i u njih kao porodicu da su krivi za nestanak Danke prijavljen pre 12 dana.

- Kada se na]e telo naše Danke i kada se okonča istraga čiji teret je ogroman, obratićemo vam se i reći sve šta imamo - kazao je Miloš za Republiku.

Podsetimo, za ubistvo Danke Ilić (2) za kojom je pola Evrope tragalo deset dana osumnjičeni su Dejan Dragijević iz sela Zlot i Srđan Janković iz sela Luka.

Foto: Pink.rs/D. Stankov, Privatna arhiva

​Njih dvojica su 26. marta, po sopstvenom priznanju ubili Danku Ilić (2).

Najpre su je automobilom udarili, a onda je jedan od njih, kako se osnovano sumnja, izašao iz vozila i golim rukama zadavio dete koje je ležalo na putu i plakalo.

Vrlo brzo nakon nestanka Danke Ilić, njih dvojica su privedeni i ispitani. Na saslušanju su tvrdili da nemaju nikakve veze sa nestankom devojčice.

Međutim, oni su policiji bili veoma sumnjivi, i zato su policija i vatrogasci prekopavali atare i pretraživali deponije ubeđeni da će naći telo koje su oni zakopali.

Osim toga, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova uhapsili su R. D. (73) i D. D. (40) zbog postojanja osnova sumnje osumnjičenom za teško ubistvo dvogodišnje Danke Ilić pomogli da premesti telo devojčice sa deponije u okolini Banjskog polja na za sada nepoznatu lokaciju na teritoriji grada Bora.