AKTUELNO

Suđenje kriminalnog grupi Veljka Belivuka i Marka Miljkovića koji su optuženi za sedam ubistava, otmice i silovanje krenuće iz početka jer predsednica sudskog veća Vinka Beraha Nikićević odlazi u penziju.

Visoki savet sudstva doneo je odluku da sudiji Berahi Nikićević prestaje sudijska funkcija krajem aprila jer tada odlazi u starosnu penziju.

Kako saznajemo, novi termini za suđenje su 17, 18. i 20. jun.

- Prema zakonu, kada se promeni sudija, suđenje počinje ispočetka jer novi postupajući sudija mora da se u potpunosti upozna sa predmetom i svim dokazima, svedocima i okrivljenima - objašnjava izvor.

Foto: Tanjug/Vladimir Sporčić

Suđenje Belivuku i drugim pripadnicima ove organizovane kriminalne grupe traje dve godine i dosada je ispitano više svedoka koji su govorili o predmetima optužnice, kao i tri svedoka-saradnika.

- Prethodna suđenja je obeležilo čitanje Skaj prepiski i preslušavanje audio materijala, a u vezi sa ubistvima koja se klanu stavljaju na teret - kaže izvor.

Za sada nije poznato ko će od sudija preuzeti ovaj predmet.

Foto: E-Stock, Tanjug, Društvene mreže

Podsetimo, sudija Vinka Beraha Nikićević na poslednjem ročištu kojim je predsedavala, odlučila je da iz pritvora pusti okrivljene pripadnike Belivukovog klana, Nemanju Lakićevića i Aleksu Stošića. Lakićeviću je pritvor zamenjen kućnim pritvorom, a Stošić je pušten da se u daljem toku postupka brani sa slobode.

Autor: