AKTUELNO

Jutro nakon sahrane Dalibora Dragijevića koji je priznao da se sa bratom Dejanom, inače osumnjičenim za ubistvo Danke Ilić (2) rešio devojčicinog tela na groblju se nalazi venac sa porukom: "Dragom sinu..."

U potpisu stoje imena oca Radosava i brata Dejana koji se nalaze u pritvoru od hapšenja.

Oni na Daliborovu sahranu nisu došli - ni otac Rade, koji se u pritvoru nalazi zbog sumnje da je bio saučesnik, ni brat Dejan, glavni osumnjičeni Dejan koji radi u JKP „Vodovod“, koji je priznao ubistvo.

Uprkos svakodnevnim naporima pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova telo ubijene Danke Ilić (2) iz Banjskog Polja, kod Bora, nije pronađeno ni posle sedmog dana potrage.

Foto: Tanjug /VLADIMIR ŠPORČIĆ

Podsetimo, Dalibor, brat ubice Dejana Dragijevića, preminuo je u policijskoj stanici nakon što je priveden zbog sumnje da je bratu pomogao da premesti telo devojčice.

Meštani sela odakle potiču Dejan Dragijević i Srđan Janković koji su osumnjučeni da su ubili Danku Ilić su ogorčeni.

- Što ne kažu gde je telo deteta da roditelji znaju gde im ćerka počiva - u glas kažu meštani dva sela iz kojih potiču osumnjičeni Srđan i Dejan.

Potraga za telom devojčice Danke Ilić (2) iz Bora traje već danima, a kako "Blic" saznaje, sada se proveravaju svi šahtovi i rezervoari koji su aktivni ili neaktivni i prirodni i veštački sistemi za navodnjavanje jer su osumnjičeni za ubistvo Dejan Dragijević i Srđan Janković radili u JKP "Vodovod" i po prirodi posla dobro poznaju te sisteme.

U selu Zlot sablasna tišina

Foto: Tanjug /VLADIMIR ŠPORČIĆ

U selu Zlot zavladala je sablasna tišina, a meštani su se pozatvarali u kuće. Od 26. marta, kada je nestala Danka Ilić, a i kasnije kada se saznalo da je svirepo ubijena, Borom i okolnim selima vlada muk. Zbog toga, diskoteke u Boru su za vikend bile zatvorene, a i građani su otkazivali privatne proslave u znak solidarnosti.

Policija tražila telo Danke Ilić nekoliko metara od groba gde je juče sahranjen brat ubice

Tokom prethodnih dana, policija je nakon Zlotske pećine, Lazarevog kanjona, korita reke Zlot, potoka, rečica i bunara na teritoriji sela, pregledala i Novo groblje u Zlotu kao jedno od mesta gde su ubica i njegovi pomagači možda zakopali telo ubijene Danke Ilić.

Autor: