AKTUELNO

Želja mu je bila da se ne stvara kult ličnosti, ne dižu spomenici sa njegovim imenom i ulicama da se ne daju imena po njemu.

Posmrtni ostaci kubanskog lidera Fidela Kastra položeni su jutros na privatnoj ceremoniji na groblju u Santjagu de Kubi, kolevci revolucije čiji je predvodnik bio. Sahrana je održana pošto su kubanski zvaničnici u poslednjem trenutku odustali od planova da se ceremonija prenosi uživo na televiziji na nacionalnom i međunarodnom nivou.

Prethodno je pogrebna povorka sa posmrtnim ostacima bivšeg kubanskog lidera Fidela Kastra, krenula na groblje u Santjagu, na istoku Kube.

Foto: Tanjug

Povorka je prođšla kroz masu od više hiljada Kubanaca koji su izašli na ulice da se oproste od svog revolucionalnog lidera.

Foto: Tanjug

Foto: Tanjug

Iz mase se čulo "Živeo Fidel", dok se vozilo u kome je urna sa pepelom kretala ka groblju Santa Ifigenija, gde je održana skromna sahrana, nedaleko od mauzoleja u kome počiva heroj kubanske nezavisnosti iz 19. veka, Hoze Martin.

Foto: Tanjug

U trenutku kada je povorka stigla na groblje u 07:15 sati po lokalnom vremenu, u Santjagu je ispaljen 21 plotun u Fidelovu čast.

S.A.

#Fidel Kastro

#Kuba

#Plakanje

#Sahrana

#Smrt

'