AKTUELNO

U Višem sudu u Beogradu danas je odloženo suđenje u slučaju pucnjave u noćnom klubu "Stefan Braun" kada je 15. marta 2022. godine ranjen šef obezbeđenja M.Č.

Četvorica okrivljenih, Aleksandar Šćepanović, Stefan Veljković, Nikola Stanković i Slavoljub Trajković terete se za krivično delo pokušaj ubistva u saizvršilaštvu u sticaju sa po jednim krivičnim delom nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja.

- Aleksandar Šćepanović koji je i označen kao pucač, nalazi se u bekstvu, a u sudnicu danas iz pritvora nisu dovodeni ni ostali okrivljeni jer je jedan od advokata odbrane zahtevao da se suđenje odloži - kaže izvor i dodaje:

- Sudija Zorica Avramović je odložila današnje ročište i naglasila da ona neće više postupati po ovom predmetu i naredno je zakazala za 22. maj da bi sudiji koji će je zameniti dala dovoljno vremena da se upozna sa predmetom.

Sudija Avramović je iz krivičnog odeljenja Višeg suda u Palati pravde raspoređena u Posebno odeljenje za organizovani kriminal i ratne zločine u Specijalnom sudu, i naslediće sve predmete sudije Vinke Beraha Nikićević, koja odlazi u penziju 29. aprila.

- Među tim predmetima je i predmet protiv kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, a čije će suđenje zbog ovih okolnosti početi ispočetka sredinom juna - podseća izvor Kurira.

Kako se navodilo, u noćnom klubu j"Stefan Braun" je došlo do sukoba između četvorice okrivljenih i još jedne ekipe muškaraca, kada su radnici obezbeđenja na čelu sa M.Č. reagovali i izbacili okrivljene iz kluba nakon čega je došlo do pucnjave, a navodno je prvobitni sukob izbio zbog devojke o čemu će svedočiti i Milica Dapčević.

Inače, kako je Kurir ranije pisao, i Trajković i Stanković od ranije su poznati policiji po brojnim krivičnim delima.

Trajkovića je u svom iskazu pominjao i svedok saradnik protiv grupe Veljka Belivuka Bojan Hrvatin, navodeći da je kriminalna grupa nameravala da ga ubije, jer su imali informaciju da on planira likvidaciju Veljka Belivuka.

Slavoljub je, navodno, ubistvo Belivuka planirao sa Aleksandrom Gligorijevićem Pukijem, koji je, kako se sumnja bio saradnik kriminalne grupe kog su ubili u Ritopeku kada su saznali da im radi o glavi.

- Na navodnim fotografijama tela Gligorijevića bilo je krvlju ispisano "Trajko" i "Izdaja", a što se odnosilo na okrivljenog Trajkovića - podseća sagovornik Kurira.

Drugi okrivljeni u slučaju "Stefan Braun", Stanković, bio je privođen zbog sumnje da je učestvovao u napadu na fudbalera Aleksu Terzića.

Aleksandar Šćepanović je, takođe poznat javnosti i povezivana sa klanom Belivuk, ali tako što je, prema optužnici Specijalnog suda, sarađivao sa njima.