AKTUELNO

Danka Ilić (2) iz Bora ubijena je 26. marta ove godine u Banjskom Polju.

Telo Danke Ilić (2) iz Bora još nije nađeno. Devojčica je nestala 26. marta ove godine u Banjskom Polju, a 4. aprila uhapšeni su osumnjičeni radnici JKP "Vodovod" Srđan Janković (50) i Dejan Dragijević (50). Njima je po nalogu Višem javnog tužilaštva u Zaječaru određen pritvor do 30 dana, a za pomaganje u zločinu osumnjičen je Radoslav Dragijević.

Dejan je do detalja opisao kako je došlo do ubistva deteta, ali otkrio da kaže gde je telo.

U pritvoru u policiji u Boru umro je Dejanov brat Dalibor. Obukcija je juče stigla u tužilaštvo, a očekuje se da se narednih dana i javnost o njoj izvesti. Dalibor je bio osumnjičen da je sa bratom i ocem sklonio telo Danke.

Istragu vodi Više javno tužilaštvo u Zaječaru koji su odgovorili u kom smeru idu istražne radnje.

- Svedoci koji se ispituju u postupku su roditelji deteta Danke Ilić, roditelji osumnjičenih, rođaci, prijatelji, komšije i kolege sa posla. Do sada je ispitano 14 svedoka. Od sutra će se nastaviti ispitivanje novih svedoka- kažu za iz VJT u Zaječaru.

Svedoci su "uglavnom su ispitivani na okolnost kretanja osumnjičenih za period od nestanka deteta Danke Ilić do njihovog hapšenja".

- Veštače se svi pronađeni biološki tragovi (DNK veštačenja). Do sada tužilaštvu nije dostavljen ni jedan nalaz veštačenja. Osumnjičeni će biti upućeni u Specijalnu zatvorsku bolnicu u Beogradu radi neuropsihijatrijskog veštačenja, čim se za to stvore uslovi, odnosno kada prestane potreba za prisustvo osumnjičenih dokaznim radnjama- dodaje u Višem javnom tužilaštvu u Zaječaru.