AKTUELNO

Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu, saopštilo je da je nakon železničke saobraćajne nesreće dežurni javni tužilac izašao na lice mesta i naložio da Uprava kriminalističke policije dostavi sve prikupljene informacije.

Podsetimo, sudar vozova dogodio se u petak u podzemnom tunelu između Vukovog spomenika i Pančevačkog mosta.

- Naloženo je dostavljanje izveštaja Uprave kriminalističke policije, više odeljenje je radilo na događaju (Odeljenje za uviđaje, Odeljenje za požare, eksplozije i havarije, Odeljenje za kriminalističku tehniku). Pet učesnika nesreće zadobilo je telesne povrede, od čega dvoje teške a troje lake telesne povrede, među kojima su mašinovođa i kondukter - saopšteno je iz tužilaštva.

Kako se navodi, na licu mesta obavljen je razgovor sa mašinovođom Srbija Voza kao i sa mašinovođom Cargo voza koji su učestvovali u nezgodi.

- Naloženo je da se obavi razgovor sa otpravnikom stajališta "Pančevački most" i otpravnikom stajališta "Vukov spomenik". Nakon dostavljanja izveštaja biće doneta odluka o eventualnom pokretanju krivičnog postupka protiv odgovornog lica za nastanak saobraćajnu nezgode kojom je ugrožen železnički saobraćaj - navodi se u saopštenju i dodaje da će nakon pribavljanja navedenih izveštaja i svega ostalog sto je zatrazeno tužilaštvo obavestiti javnost o daljem postupanju.

Autor: