AKTUELNO

Tragedija se dogodila u blizini planinskog doma.

Dvojica muškaraca smrtno su stradala u subotu uveče u blizini planinarskog doma na hrvatskoj planini Mosor.

Dvojica muškaraca smrtno su stradala u subotu uveče u blizini planinarskog doma na hrvatskoj planini Mosor.

Jedan od njih je izašao po vodu, okliznuo se na ledu, udario glavom i ostao na mestu mrtav.

Ostatak grupe bio je u domu pa im je bilo neobično zašto se ne vraća. Izašli su da ga potraže i kada su ga našli mrtvog, drugi brat je dobio srčani udar. Uzalud su pokušavali da ga reanimiraju, jer je i on preminuo.

Pripadnici Hrvatske gorske službe spašavanja (HGSS) otišli su na mesto nesreće da pomognu u transportu stradalih.

Prema policijskim informacijama, tragedija se dogodila u subotu oko 19.30 sati. Tela stradale braće na Mosoru tokom dana će biti prevezena u splitsku bolnicu, rekao je čelnik HGSS-a Vinko Prizmić.

Prizmić je potvrdio kako je mlađi od stradale braće (57) iz planinarskog doma otišao po vodu na obližnji izvor, a pošto je teren bio zaleđen i klizav on je pao u taj izvor.

- Kad su dvojica preostalih koji su boravili u planinarskom domu, od kojih je jedan bio stariji brat (60) onoga koji je otišao po vodu na izvor, primetili da se on nije vratio, pošli su u potragu. Videvši mrtvo telo svojeg mlađeg brata, srce starijeg brata je otkazalo te je i on umro na licu mesta - kazao je Prizmić.

Policijska uprava splitsko-dalmatinska je u nedelju izvestila da je na Mosoru obavljen uviđaj te nisu utvrđeni elementi krivično dela, te da je o događaju smrtnog stradanja dve osobe na Mosoru obavešteno Županijsko državno tužilaštvo u Splitu.

#Brat

#Smrt

'