AKTUELNO

Njemu je određen pritvor do 30 dana.

Miodragu Karaliću (54) iz Kruševca, koji se sumnjiči za ubistvo Gordane Josifović (44) iz Kruševca i otmicu Miluna Kostića (52) iz sela Lazarevac kod Kruševca, određen je pritvor do 30 dana.

Neposredno nakon hapšenja Karalić je priznao oba krivična dela i predao pištolj kojim je ubio Josifovićevu, čije je telo u utorak pre podne pronađeno u ataru sela Bradarac u aleksinačkoj opštini.

- Karalić je u svoju bivšu partnerku prvi put pucao neposredno nakon što su izašli iz Kruševca. Tada je samo ranjena. U polju u blizini sela Bradarac teško povređenu Gordanu je izvukao iz auta i ispalio joj još dva hica u glavu. Leš je ostavio u šipražju pored poljskog puta. Kostića je naterao da ga vozi, a služio mu je kao neka vrsta osiguranja - navodi izvor blizak istrazi.

Inače, Karalić je poreklom iz Prištine, odakle je 1999. godine došao u Kruševac, pa je njegova prva ideja bila da pobegne na Kosovo, gde još ima dosta poznanika i dobre kontakte.

Policija je, međutim, blokirala sve pravce ka Kosovu, pa je morao da smisli novi plan za bekstvo i krenuo je ka Beogradu jer je računao na to da u velikom gradu i gužvi može lakše da se sakrije.

Birali su sporedne puteve i vozili uglavnom noću, dok su danju odmarali na poljskim putevima. Od Kostića je odmah nakon kidnapovanja uzeo mobilni telefon i isključio ga. Dok se odmarao, njega je zatvarao u gepek automobila - dodaje isti izvor.

Gordana Josifović je pre veze sa Milunom Kostićem 10 godina živela u vanbračnoj zajednici sa Karalićem.

S.M.

#Aleksinac

#Mučenje

#Otmica

#Ubistvo

'