AKTUELNO

Zbog pretnji predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i ministru unutrašnjih poslova Nebojši Stefanoviću, u četvrtak je u Beogradu uhapšen Bozidar Filipović (53) , javnosti poznat od septembra 2017. kada je iz revolta prema parking servisu zapalio svoj džip "porše kajen".

Filipović je uhapšen na jednom novobeogradskom splavu, a sud mu je danas odredio pritvor do 30 dana da ne bi u kratkom periodu ponovio krivično delo.

Na teret mu se stavlja krivično delo ugrožavanja sigurnosti, za koje je zaprećena kazna do pet godina zatvora.

Kako saznaje Tanjug, Filipović je na splavu pravio probleme i pretio da će ubiti Vučića i Stefanovića, nakon čega je prijavljen policiji. Po dolasku policije ponovio je pretnje u prisustvu nekoliko policajaca.

Filipović je krajem septembra prošle godine spalio svoj skupoceni "porše kajen".

Za medije je rekao da je to učinio iz revolta prema "Parking servisu" i aktuelnoj vlasti koja ga, navodno, pritiska i uništava, ali i zbog toga što je ponovo odbijen za srpsko državljanstvo i ne može da investira svoj milionski kapital.

Poreklom je iz Crne Gore. U Novom Pazaru je takođe uhapšena osoba zbog pretnji predsedniku i ministru unutrašnjih poslova, kao i lideru SRS Vojislavu Šešelju.

#Hapšenje

'