AKTUELNO

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova, nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Višem javnom tužilaštvu u Novom Pazaru.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Beogradu uhapsili su A.N. (1965) i A.Š. (1962) iz Novog Pazara, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Kako se navodi u saopštenju MUP-a, prilikom pretresa poslovnog prostora u Novom Pazaru, koji je u vlasništvu A. Š. , policijski službenici pronašli su 2 kilograma i 674 grama heroina, 4 kilograma i 758 grama smeše kofeina i paracetamola, jednu elektronsku vagicu za precizno merenje, kao i presu za vakumiranje.

Policija je kod A. N. pronašla i pištolj u kome je bilo municije i protiv njega će biti podneta i krivična prijava zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo nedozvoljenja proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Uhapšeni su Šefki Ademović i Nusret Alić. Prema operativnim saznanjima policije oni su godinama u priči sa narkoticima. Roba stiže iz Turske, a onda se iz Novog Pazara dovozi u Beograd. Bila je namenjena beogradskom tržištu. Heroin visoke cistoce. Mogla je osnovna masa da se uveća 3-4 puta.

M.Mijatović

#Diler

#Hapšenje

'