AKTUELNO

Ubica advokata Dragoslava Miše Ognjanovića je najverovatnije otišao u štek stan gde se sakrio i primirio nakon izvršenja zločina. Policija je odmah posle likvidacije pokrenula akciju "Vihor", tokom koje je zaustavljala i pretresala sva sumnjiva vozila i prolaznike.

Egzekutor obično u tom stanu provede 24 sata dok traje blokada Beograda.

- Štek stan nikada ne iznajmljuje izvršilac krivičnog dela, već se to radi preko posrednika, nekoga ko vlasniku stana neće biti sumnjiv, devojka, neprimetan muškarac itd - priča izvor "Blica".

Foto: e-stock/Jovan Jovanovic

Plaća se unapred

Štek stan se, kako priča izvor, uvek nalazi u urbanoj sredini, nikada u manjim mestima gde bi komšije odmah primetile novu, nepoznatu osobu u kraju.

- Štek stanovi obično budu u velikim soliterima gde ima puno stanara i komšije se praktično ne poznaju i nije im čudno da sreću nepoznate osobe u zgradi. To su krajevi poput Novog Beograda, gde niko ne obraća pažnju na komšiluk, pa ubice prolaze neprimećeno - kaže izvor.

Foto: Tanjug

Štek stanovi se plaćaju unapred.

- Za cenu se ne pita kako gazdi ta osoba ne bi bila interesantna. Plati se unapred nekoliko meseci kako niko ne bi dolazio da obilazi stan - kaže izvor "Blica".

Štek garaže

Ranije su bile aktuelnije i štek garaže u kojima su kriminalci krili automobile ili oružje kojim će izvršiti krivično delo.

Svirepo ubistvo

Ognjanović je likvidiran u subotu uveče ispred zgrade na Novom Beogradu. On je ubijen sa više hitaca iz vatrenog oružja u Ulici Antifašističke borbe. Policija intenzivno traga za napadačima.Ognjanović je bio jedan od najpoznatijih beogradskih i srpskih advokata krivičara. Njegova karijera bila je ispunjena nizom medijski propraćenih slučajeva, a zastupao je brojne klijente okrivljene za teška krivična dela pred Višim i Specijalnim sudom, među kojima je i vođa "zemunaca" Luka Bojović, kao i pripadnici "škaljarskog klana".  Osim toga, bio je i branilac Đorđa Prelića, navijača Partizana i jednog od osuđenih u slučaju ubistva Brisa Tatona. Prelić je osuđen na 10 godina zatvora za krivično delo teško ubistvo kao jedan od organizatora nereda koji su doveli do masovne tuče navijača Partizana i francuskog Tuluza na Obilićevom vencu 17. septembra 2009. godine neposredno pred utakmicu Partizan - Tuluz, a u kojoj je stradao Taton.

Foto: Tanjug

Pročitajte još: POTRESAN PRIZOR SA KOMEMORACIJE UBIJENOM ADVOKATU: Sanja je sedela i ćutala, a jedan detalj na njenom licu posebno privlači pažnju (FOTO)

Pročitajte još: POSLEDNJI ISPRAĆAJ UBIJENOG ADVOKATA: Otkriven DATUM SAHRANE na koju će doći i Mišina bivša žena - Plejboj zečica

#Dragoslav Ognjanović

#Ubistvo

'