AKTUELNO

Željko Grujić otac je tri maloletne ćerke, a lekari su četiri sata pokušavali da ga ožive.

Naš sin, naš jedinac, otac tri maloletne ćerke, pao je na gradilištu u Beču. Kažu, bio je nesrećan slučaj. Četiri sata su ga austrijski lekari operisali, isto toliko puta reanimirali. Na kraju, naš Željko je podlegao povredama. Nema nama više života. Kuća nam je doveka u crno zavijena...

Ovako, kroz suze, govore Dušan (74) i Vojislavka (67) Grujić, čiji je sin jedinac Željko (41) poginuo u Beču.

- Željko je radio kao kranista za austrijsku firmu "Por" - kroz suze nam govori Dušan. - On i kolega su se smenjivali. Nekada je naš sin upravljao kranom, a drug sa posla stavljao kuke na metalne kontejnere i navodio ga da ih slaže jedan na drugi.

Kobnog dana, na kontejnerima je bio Željko. Stajao je na metalnoj kutiji, visokoj dva metra, i navodio kolegu kako da ih složi.

- U skladištu u Beču su se jedan na drugi stavljala po tri kontejnera - dodaje majka Vojislavka. - Željko i njegov kolega su stavili dva, a onda je moj sin krenuo da završi taj deo posla.

Popeo se na kontejner i navodio kranistu da ga postavi na prva dva.

- Rekli su nam da je u tom trenutku počeo, iznenada, da duva jak vetar - plače otac Dušan. - Kontejner se, od siline vetra, zaneo. Kazali su nam da se Željko uplašio.

Navodno, Grujić je pomislio da će se kontejner prevrnuti. Kolega sa krana je, kaže majka Vojislavka, video da se Željko sprema da skoči.

- Kolega mu je doviknuo, bar su nam tako kazali, da se drži i da ne skače - kuka majka. - Međutim, naš ga sin valjda nije čuo i - skočio je sa kontejnera.

Pao je sa visine od osam metara.

- Kazali su nam da je pao na metalni gelender u podnožju - dodaje otac. - Odmah je pozvan helikopter, koji je našeg sina prebacio u najbližu bolnicu.

Operacija je trajala četiri sata. Dijagnoza je bila - teška povreda unutrašnjih organa, sa obilnim krvarenjem.

- Nakon četiri časa, iz sale je izašao doktor koji je operisao našeg sina - ne može da zadrži suze majka Vojislavka. - Kazao je njegovoj supruzi da nisu uspeli da spasu Željka, iako su ga četiri puta vraćali u život. Na kraju je, ipak, podlegao povredama.

Želeo je bolji život...

Željko je ranije radio kao geolog u Rudarsko-topioničarskom basenu "Bor", ali je napustio posao i otišao u Beč. - Želeo je bolji život za sebe, a vratili su nam ga u sanduku - kuka Vojislavka. - Želeo je bolji život i za svoje tri ćerke, od 15, 12 i četiri godine, a sada će one rasti bez oca. Nema nama više života...

#Gradilište

#Smrt

'