AKTUELNO

Preminuo je na godišnjem odmoru.

Prof. dr Srećko Novaković (59) iz Subotice, koji je iznenada preminuo 17. avgusta u jutarnjim časovima u moru kod Svetog Stefana, sahranjen je u utorak na Pravoslavnom groblju Dudova šuma.

Telo Novakovića su prošlog petka iz mora izvukli spasioci gradske plaže Sveti Stefan kada je po nalogu Višeg državnog tužioca poslato na obdukciju u Klinički centar Crne Gore. Prema nezvaničnim saznanjim, do smrti je došlo usled zdravstvenih problema izazvanih poteškoćama u radu srca.

Srećko Novaković bio je Vranjačanin koji je tridesetak godina živeo i radio u Subotici, ali se prema rečima poznanika uvek rado vraćao u rodni Vranjak, opština Modriča u Republici Srpskoj.

- Bio je izuzetan prijatelj, kolega i dobar sportista, dugogodišnji karatista - kaže jedan od Srećkovih prijatelja.

Na portalu grada Subotice, nakon objave o smrti Novakovića, nizale su se reči saučešća, među kojima je i jedna poruka "druga sa karatea".

- U nekoliko navrata si poslednjih meseci citirao reči našeg nekadašnjeg zajedničkog trenera: "Valja biti spreman za umiranje!" Kao da si osetio? Ne završismo sve karate kate koje smo planirali. Završićemo ih jednog dana negde gore. Počivaj u miru!-napisano je u komentaru.

Srećko Novaković je iza sebe ostavio suprugu Zoricu, sinove Stefana i Todora i ćerku Tamaru.

#More

#Smrt

'