AKTUELNO

Šesnaestogodišnja devojčica Irena Spasić iz Popovca kod Niša ubila se u noći između srede i četvrtka u dvorištu porodične kuće.

Tinejdžerka se obesila o granu oraha pored kojeg je odrasla i najradije se igrala. Sa sobom je ponela u smrt i tajnu zašto se odlučila na očajnički korak, a pojedini rođaci sumnjaju da ima veze sa igricama koje je na kompjuteru igrala.

Očajni roditelji, skrhani bolom, ne žele da govore o tragediji. Zna se da je devojčica u sredu naveče oko 21 sat pitala da izađe u selo da malo prošeta, ali se do duboko u noć nije vratila, pa je njen otac oko četiri sata ujutro prijavio njen nestanak.

Ne čekajući izveštaj policije, roditelji su krenuli da je traže po komšiluku. U cik zore, kada se razdanjivalo, otac je ćerku pronašao iza kuće obešenu o drvo oraha. Iako se pronela vest da je ostavila oproštajno pismo, rođaci to demantuju.

- Nema nikakvog pisma. Ona je bila odličan đak, momka nije imala, bar ne da smo mi znali. Za desetak dana trebalo je da napuni 17 godina. Roditelji su strogo vodili računa o njoj. Nije imala nijedan razlog da digne ruku na sebe - ispričao je deda tinejdžerke koji je jedini pristao da razgovara sa novinarima.

Smrt stigla sa interneta

Rođaci, međitim, kažu da je devojčica najviše vremena provodila za kompjuterom, da je pričala o nekim igricama koje se mnogo pominju u poslednje vreme, pa sa zebnjom navode da je smrt stigla sa interneta iz neke od tih igara.

Početkom ovog meseca javnost je uznemirila vest o pojavi još jedne igrice zbog koje je, navodno, nekoliko dece u svetu izvršilo samoubistvo.

Igrica počinje tako što se deca izazivaju da kontaktiraju sa Momom, likom žene zastrašujućeg izgleda, a potom im se zadaje serija izazova. Ukoliko neki odbiju sledi kazna i na telefon počnu da im stižu preteće poruke i zastrašujuće fotografije. Državna sekretarka Tatjana Matić apelovala je nedavno na roditelje tim povodom da obrate pažnju na ponašanje svoje dece.

#Samoubistvo

'