AKTUELNO

Povređena žena je zbrinuta u Kliničkom centru u Nišu i nalazi se u teškom stanju.

U požaru koji je izbio u utorak oko 18.50 sati u kući u Dečanskoj ulici, opekotine opasne po život na više od 95 odsto kože zadobila je V. L. (56) iz NIša. Požar je prema prvim informacijama izbio u dnevnoj sobi u prizemlju kuće, a okolnosti pod kojima je došlo do pojave vatre, utvrđuju nadležni organi.

Kako nezvanično saznajemo, ženi se u toku požara zapalila odeća, zbog čega je zadobila teške opekotine na tako velikoj površini. Njen suprug M. L. (62) u tom trenutku nije bio u kući već u garaži nedaleko od kuće ali je odmah pritčao i pokušao da joj ugasi odeću pa je tom prilikom i on zadobio lakše opekotine na rukama.

Povređena žena je zbrinuta u Kliničkom centru u Nišu i nalazi se u teškom stanju.

- Sa opekotinama na preko 95 odsto površine kože pacijentkinja je primljena u Urgentni centar u 19 časova. U teškom opštem stanju ona je u 20 časova prebačena na Kliniku za anesteziju, u jedinicu intenzivne nege. Intubirana je i na aparatima je za održavanje života a njeno opšte stanje je jako teško i životno je ugrožena - naveo je prof. dr Radmilo Janković, direktor Klinike za anesteziju i intenzivnu terapiju.

Komšije kažu da je u požaru povređen suprug povređene žene M.L. (62), kada je pokušao da joj ugasi odeću koja je gorela. On je dotrčao na poziv komšija da iz dnevne sobe izlazi dim. Kada je otvorio ulazna vrata video je da gori nameštaj i svo pokućstvo u dnevnoj sobi.

- On je odmah izneo suprugu čija odeća je bila u plamenu. Gasio joj je zapaljenu garderobu rukama pa se tako i sam ispekao, ima opekotine ruku skoro do lakata. Komšije su pritrčale a M.L. je pokušavao da joj ukaže prvu pomoć davanjem veštačkog disanja. Bilo je strašno. V.L. je bila bez svesti ali je davala znake života. Ceo telo joj je bilo prekriveno opekotinama. Ne znamo šta je izazvalo požar. Moguće da je spavala, pa nije osetila dim i da je buknula vatra. Kada se probudila, verovatno je bilo kasno - priča jedan komšija.

Sve komšije iz okolnih kuća odmah su krenule da gase požar i da pružaju pomoć povređenoj ženi.

- Jedni su donosili vodu da joj rashladimo telo, neki su doneli mokre peškire. Gardroba joj se se dimila. U takvim slučajevima se ne smeju pomerati povređeni jer može koža da se odvoji od tela. Hitna i vatrogasci su brzo došli. Bilo je užasno, nikom da ne poželite tako nešto - kaže komšinica iz ulice.

M.L. u vreme požara nije bio u kući.

- Ne znam kako je došlo do požara jer nisam bio u kući u tom momentu. Supruga je bila u dnevnoj sobi i htela je da izađe, ali je uhvatio plamen - rekao je kratko M.L.

#Niš

#Požar

#Žena

'