AKTUELNO

Sa te udaljenosti, njih dvoje su morali da čuju pevačicin vrisak.

Na osnovu analiza baznih stanica mobilnog telefona Jelene Marjanović, Centar za forenzička istraživanja iz Novog Sada objavio je istraživanje ubistva na nasipu koje pokazuje da je Zoran u trenutku zločina od njega bio udaljen oko 196 metara.

Nenad Šipka ističe da oni stoje iza stava da se zločin nije tu dogodio, a da je rekonstrukcija urađena na osnovu kretanja telefona nesrećne pevačice i Zorana Marjanovića.

Na osnovu brzine hoda koji je utvrđen zahvaljujući mobilnom telefonu, Centar za forenzička istraživanja objavio je da su Zoran i mala Jana u trenutku ubistva morali da budu udaljeni od Jelene Marjanović oko 196 metara.

Sa te udaljenosti, njih dvoje su morali da čuju pevačicin vrisak, što je Nenad Šipka dokumentovao video-snimkom, tako što je izvršena rekonstrukcija događaja.

Na mestu gde se nalazila Jelena Marjanović, prema analizi baznih stanica, nalazi se osoba koja vrišti.

Foto: Pink.rs

Nenad Šipka se nalazi na 196 metara od nje, i kamerom beleži vrisak koji se jasno čuje.

- Rekonstrukcija je urađena na osnovu baznih stanica i brzine kojom se Jelenin telefon kretao. Istraživanje je urađeno na osnovu dostupnih podataka, a napominjem da mi i dalje tvrdimo da ubistvo nije izvršeno na nasipu - rekao je Nenad Šipka, direktor Centra za forenzička istraživanja iz Novog Sada.

Jelena Marjanović ubijena je 2. aprila, a njeno telo pronađeno je sutradan na nasipu u Borči.

Prva optužnica protiv njenog supruga Zorana Marjanovića je podignuta 9. februara ali je Viši sud vratio na dopunu 20. marta. Tokom dopune, saslušano je nekoliko svedoka, među kojima i Zoranova i Jelenina ćerka Jana, jedini očevidac događaja na nasipu.

Prema nezvaničnim informacijama, ona je ispričala da se na nasipu nije odvajala od oca, ali je tužilaštvo u optužnici navelo da njenom iskazu ne treba pokloniti veru.

Prema optužnici Višeg javnog tužilaštva, koja je sada potvrđena, pokojna Jelena se sa suprugom i ćerkom dovezla do nasipa i krenula da trči. Zoran je ostao sa ćerkom, ali je ubrzo krenuo za njom, sustigao je i namamio da siđu sa nasipa. Dete je, prema optužnici, ostalo na nasipu.

Kada su sišli Zoran je Jelenu, kako se navodi, ubo oštrim pedmetom u glavu i desni lakat, posle čega je Jelena počela da beži od supruga. Izgubila je patiku i mobilni telefon, ali je suprug sustigao kod kanala, strgao gornji deo trenerke i kada je ona zagazila u kanal, zadao joj više udaraca nepoznatim predmetom u lobanju.

Foto: E-stock/Miloš Rafailović

Na saslušanju u tužilaštvu, Zoran je tvrdio da nije ubio suprugu.

Jelenin suprug je uhapšen 15. septembra 2017. godine, gotovo godinu i po dana od ubistva.

On je i pre toga bio privođen ali je nakon ispitivanja u policiji i na poligrafu pušten zbog nedostatka dokaza.

#Jelena Marjanović

#Zoran Marjanović

'