AKTUELNO

Učenica petog razreda Osnovne škole 'Ljuba Nenadović' iz Žarkova zamalo je oteta na putu od od kuće do škole, a zbog ovog nemilog događaja u školi je zavladalo vanredno stanje.

Ministarstvu unutrašnjih poslova prijavljeno je da je danas došlo do pokušaja otmice učenice petog razreda Osnovne škole "Ljuba Nenadović" u Žarkovu, rečeno je medijima u MUP-u.

Iz MUP-a navode da policija preduzima sve mere na utvrđivanju okolnosti događaja.

Foto: Pink.rs

Kako mediji javljaju, učenica petog razreda Osnovne škole "Ljuba Nenadović" iz Žarkova zamalo je oteta na putu od kuće do škole.

Prema tim navodima do pokušaja otmice došlo je kada se pored učenice zaustavio crni kombi koji je vozio "ćelavi muškarac", koji je pokušao devojčicu da uvuče u vozilo, ali je ona, na sreću, uspela da pobegne.

Mame i tate đaka pozvani su u školu kako bi bili upoznati sa ovom opasnošću i kako bi se preduzele sve preventivne mere da se ovako nešto više nikada ne ponovi.

- Od učiteljice smo dobili sve informacije, u školi je bila i policija. Savetovali su nam da dovodimo i odvodimo decu, jer su slični incidenti zabeleženi i u obližnjim školama - rekao je jedan od roditelja.

U dopisu koji su dobili roditelji stoji: “Poštovani roditelji, povodom skorašnjeg događaja koji nas je sve zabrinuo, a desio se na putu od škole do kuće, u naselju Cerak, želimo da vas informišemo o tome da je naša škola preduzela sledeće mere pojačane bezbednosti:

Foto: Pink.rs

- Zaključavaju se svi ulazi u školu, izuzev centralnog ulaza, na kojem će, pre i posle nastave i tokom odmora stajati čuvar.

- O događaju je obaveštena policija koja preduzima mere iz svoje nadležnosti.

- S obzirom na to da škola ne može odgovarati za događaje van školskog dvorišta, na putu od kuće do škole i obrnuto, molimo vas da obratite pažnju na bezbednost učenika (mlađe možete dovoditi i odvoditi iz škole, a starije savetovati da idu u grupama i ne razgovaraju sa nepoznatima).

Pročitajte još: Užas: Devojčica (14) umrla od pilule ekstazija

#Beograd

#Otmica

'