AKTUELNO

Olgica Stevanović (35) pretrpela je ozbiljne telesne povrede usled napada iz improvizovanog malokalibarskog pištolja u obliku hemijske olovke.

Stevanovićka za Pink ispričala kako se dogodio napad, navodeći da nije imala vremena da reaguje i da se eventualno odbrani.

- Repetirao je pištolj, upucao me i pobegao. Nikada ga ranije nisam videla - navela je ona i dodala da joj ej u pomoć pritekao komšija, a potom su stigli hitna pomoć i policija.

Stevanovićka, koja je u poodmakloj trudnoći, navodi da trpi jake bolove. Isti napadač je iz improvizovanog pištolja upucao još jednu stariju Beograđanku.

Stručnjaci za Pink navode da je neophodno utvrditi kako je i od koga nabavljeno improvizovano oružje, odnosno gde je izrađeno.

Penzionisani pukovnik vojnoobaveštajne službe Tomislav Đurin ističe da je pištolj penkalo jednostavno nabaviti ili prepraviti postojeće penkalo.

- Pravi se u radioničkim uslovima, kod sasvim prosečnih majstora. Lako se pravi, nema više od pet delova. Ima oprugu, udarnu iglu, cev i jedan nosič koji je ujedno i zatvarač - rekao je Đurić.

Foto: RTV Pink

On je naveo da se metak kojim je ova žena povređena koristi mahom u sportskom streljaštvu.

- Treba istražiti kako je taj čovek došao do tog oružja i zaustviti tu liniju - podvukao je Đurin. Istraživač Beogradskog centra za bezbednosnu politiku Saša Đorđević je naveo da ovo nije prvi slučaj, ukzavši na porast krijumčarenja i izvoza iz Turske, preko Bugarske i Srbije ka zapadu.

Prema njegovim rečima, improvizovano oružje se uz snovnu opremu može napraviti i od mobilnog telefona, lenjira, ruža za usne...

#trudnica

'