AKTUELNO

Problem pravi jak vetar, a u gašenju učestvuje 10 dobrovoljnih vatrogasnih vozila i pet profesionalnih.

U ataru tri sela opštine Zrenjanin izbio je požar, koji je zahvatio više od 800 hektara zemljišta, šuma, njiva, ali i zaštićenog rezervata prirode "Carska bara". Kako se navodi u saopštenju, objavljenom na sajtu Grada Zrenjanina, požar u atarima Stajićeva, Perleza i Belog Blata izbio je zbog "neodgovornih pojedinaca, koji pale strnjišta".

U saopštenju se napominje da kuće u Belom Blatu za sada nisu ugrožene. Međutim, kako se navodi, dodatan problem na terenu pravi jak vetar, a u gašenju požara učestvuje 10 dobrovoljnih vatrogasnih vozila i pet profesionalnih vozila, a angažovana je i poljoprivredna mehanizacija i poljoprivrednici koji teškim mašinama razoravaju zaštitni pojas kako bi se sprečilo dalje širenje vatre.

Ističe se i da akciju koordiniše vatrogasno-spasilačka brigada, dok je 10 vatrogasnih vozila u pripravnosti. Na terenu je i gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić, a hitno je zasedao i zajednički štab sa predstavnicima Mesne zajednice Belo Blato, Grada Zrenjanina, sektora za vanredne situacije, policijom i komunalnom polucijom, navodi se u saopštenju.

#Požar

#Vatra

#Vatrogasci

'