AKTUELNO

Napad se dogodio sinoć.

Generalni konzul Srbije u Istanbulu Zoran Marković izjavio je da, prema informacijama kojima raspolaže, u sinoćnom napadu na diskoteku nema poveđenih niti stradalih državljana Srbije.

Marković je rekao da je među 39 ubijenih ljudi 16 stranaca i to iz Indije, Iraka, Sirije, Tunisa i Belgije, kao i da je od 69 povređenih u napadu, njih petoro u teškom stanju.

-Prema zvaničnim podacima guvernera Istanbula među povrđenima nema naših državljana... Prema informacijama iz kruga naših građana koji žive i rade, ovde u Istanbulu, koji su se potencijalno mogli naći na mestu događaja nema informacija da među žrtvama ima naših državljana - rekao je Marković.

Konzul je dodao da se napad dogodio u elitnom klubu u koji nije moguće ući bez prethodne rezervacije i u kome su cene veoma visoke, tako da je to "faktor koji bi isključio slučajnog turistu koji bi prolazio i ušao u taj lokal".

-Nije bilo nijednog poziva bilo kog našeg državljanina koji bi se interesovao za nekog svog bližnjeg koji bi potencijalno mogao da se nađe na mestu događaja - rekao je Marković.

Č.N.

#Napad

#Srbija

#Terorizam

#Turska

'