AKTUELNO

Porodica i dalje potresena čitavim slučajem koji je i dalje misterija.

Posle skoro 24 časa potrage, u utorak oko podne pronađena je Valentina Požonji (18) iz Feketića, čiji je nestanak prijavljen u ponedeljak popodne. Devojka je od kuće otišla oko 15.30, a po rečima njenog oca, najverovatnije je bila u Kuli.

- Ne znam da li je došla sama ili ju je neko doveo, ali kada smo se vratili kući iz potrage, zatekli smo je kako spava u krevetu. Kratko nam je samo rekla da je bila u Kuli, a mi smo otišli u policijsku stanicu u Malom Iđošu, gde smo dali pisane izjave - kaže za otac Mihalj.

Devojčica, inače maturant Srednje poljoprivredne škole u Bačkoj Topoli, primerno je i dobro dete. Ali, po rečima oca, u poslednje vreme se povukla u sebe i nije mnogo razgovarala sa porodicom i prijateljima.

Foto: Pixabay.com

- Pre nego što je otišla od kuće sa nekim je razgovarala telefonom, bio je to poziv bez identifikacije, ostavila je telefon i izašla napolje. Ljudi koji su je videli na letnjem putu koji vodi ka železničkoj stanici u Lovćencu, kažu da se okrenula i pošla u susret nekom vozilu - priča otac. - Pregledali smo njen telefon i videli da je kontaktirala sa nekom agencijom za modeling iz Mađarske, da je želela da sarađuje sa njima i raspitivala se da li to može iz Srbije.

Porodica je odmah prijavila Valentinin nestanak, ali, kako kažu, u policiji su im rekli da je punoletna i da u tom slučaju ne mogu ništa da urade.

- Valentina je 18 godina napunila ovog avgusta i zato sam tražio pomoć. Međutim, oni tvrde da je punoletna i da je sama mogla da odluči o svom kretanju - dodaje Mihalj. - Meni je to jasno, ali opet, kad ne znate gde vam je dete, tražite pomoć na svakoj strani. Tu neizvesnost i brigu nikome na svetu ne bih poželeo da oseti.

- Ne znamo detalje gde je bila i sa kim, nadam se da ćemo znati posle razgovora u policiji i kada se ona odmori - dodaje otac Mihalj.

Pročitajte još: SUMNJIVA SMRT BEBE U PARAĆINU? Izadat nalog za obdukciju

#devojčica

#nestala

'