AKTUELNO

Neutešna Elvira juče se gušila u suzama, dok je preturala po zgarištu tražeći stvari svoje preminule ćerke.

Devojčica E. D. (8) ugušila se, dok su njena dva brata i sestra povređeni u stravičnom požaru koji je u noći između subote i nedelje izbio u trošnoj kući u Senti, u kojoj je nesrećna devojčica živela sa majkom Elvirom Kolompar (32), očuhom Andrijom (29), braćom i sestrama.

Foto: Tanjug

Da tragedija bude veća, majka preminule devojčice je već izgubila dvoje dece u sličnom požaru koji se pre 12 godina dogodio u baraci u Senti, u kojoj je nesrećna žena živela. Neutešna Elvira juče se gušila u suzama, dok je preturala po zgarištu tražeći stvari svoje preminule ćerke.

Otvorile se stare rane

- Zašto je ovo moralo ponovo da mi se desi? Šta ću sad bez moje devojčice? - zapomagala je očajna majka

Ona je smogla snage i ispričala kako je i 2006. godine ostala bez dece.

- Ovaj požar mi je otvorio staru ranu, koja nikada nije zacelila. Sredinom januara 2006. godine, takođe u Senti, izgubila sam dve ćerke, jedna je bila beba, a jedna je imala devet meseci. I sama sam u tom požaru bila teško povređena. Pitam se šta sam bogu zgrešila, pa sam sada ostala i bez treće ćerke - naricala je Elvira.

Foto: Tanjug

Prema rečima Andreja Kolompara, očuha nesrećne dečice, požar u njihovoj kući buknuo je oko jedan sat iza ponoći, nakon što su svi legli da spavaju.

- Već pet, šest godina Elvira, njena deca i ja živimo u ovoj kući bez struje. U subotu oko 22.30 otišli smo na spavanje i ostavili upaljenu ručno napravljenu svetiljku. Ja sam spavao u sobi do ulice, a Elvira sa decom u drugoj sobi. Iz sna me je prenuo dim. Brzo sam otvorio prozor, a onda jurnuo u sobu, gde su bili Elvira i deca. Vatra je već zahvatila nameštaj - kroz suze prepričava dramu Andrej i dodaje da je decu iznosio kroz prozor u dvorište.

Deca se plaše mraka

- Međutim, od dima ništa nisam video i nisam mogao da nađem devojčicu. Dok sam je tražio, došli su vatrogasci, a zatim i policija i Hitna pomoć. Našli smo je sklupčanu kraj kreveta. Izgledala je kao da spava - priča Andrej dok pokazuje zgarište i mesto gde je nađeno telo devojčice.

Foto: Tanjug

Potreseni čovek kaže da ne može da dođe sebi od bola, a da mu i sada u ušima odzvanja bolni jauk supruge Elvire kada je izgovorila da joj ćerka nije živa.

- I sam sam zadobio lakše povrede dok sam iz plamena spasavao decu - kaže očuh i dodaje da su uvek ostavljali sveću ili ručno pravljenu svetiljku da gore tokom noći, jer su se deca plašila mraka.

PETOGODIŠNJAK KRITIČNO

Kako saznajemo, petogodišnji A. K., brat preminule devojčice, nalazi se u teškom stanju, a vatra mu je zahvatila čak 45 odsto tela.

- Dečak je zadobio opekotine drugog stepena, otežano diše i u životnoj je opasnosti. On je hitno prebačen u Dečju bolnicu u Novom Sadu. Osim njega, povrede su zadobili i dečak D. K. (10) i devojčica D. K. (7), ali su oni, na sreću, lakše povređeni - kaže naš izvor.

#Požar

#devojčica

'