AKTUELNO

Predsednik Srpske Desnice Miša Vacić predao je večeras oko 22 sata Republičkoj izbornoj komisiji 12.500 potpisa za kandidaturu za predsednika Srbije.

Miša Vacić je pred RIK stigao u blindiranom džipu ruskih registarskih tablica, u koloni više desetina vozila za srpskim i ruskim zastavama i uz bakljadu. U koloni je još bilo vozila sa ruskim tablicama, neki od njih su imali oznaku „Z“.

Foto: Privatna arhiva

Foto: Privatna arhiva

Vacić je rekao da je jedini kandidat koji pred građane izlazi sa čvrstom patriotskom ideologijom koja ima za cilj ekonomsko i vojno osnaživanje zemlje kako bi se stvorili uslovi za vraćanje suvereniteta nad okupiranim srpskim teritorijama i ujedinjenje sa drugim srpskim zemljama.

Foto: Privatna arhiva

Foto: Privatna arhiva

Foto: Privatna arhiva

On je rekao da Srbi treba da se ugledaju na Rusiju koja je upravo kroz osnaživanje ekonomije i vojske došla u situaciju da obnovi svoju državnost teritorijama izgubljenim pod komunizmom. Vacić je rekao da je jedini kandidat za predsednika koji ne zagovara neutralnost već punu podršku Rusiji povodom tekuće specijalne operacije u Ukrajini.

Foto: Privatna arhiva

Foto: Privatna arhiva

Vacić je ukazao da je za razliku od njegovih protivkandidata koji već dugo, neki i decenijama, žive od politike i na grbači naroda, on kandidat iz naroda. Izrazio je uverenje da će narod prepoznati da njegovi stavovi nisu produkt obuka u partijskim školama i seminarima, već njegove predanosti srpskom patriotizmu.

Foto: Privatna arhiva